БНР Портал

Радио Пловдив

ДЕН СЛЕД ДЕН

Image Предаването „Ден след” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година като от тогава досега остана единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа репортерите на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални и национални проблеми. За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - темата, конфликти, бизнес, факти, анализите, прогнозите, историите, разследванията, светът и извън протокола.

В първата подробно се разработва въпрос с потребителско съдържание, който засяга големи общности или групи хора. В рубриката освен представянето или разясняването на конкретния проблем се добавят позициите на на участниците в него, както и оценката или съвета на специалиста по разискваната тема. Много често избора на тема в предаването ни подсказват слушателските сигнали.

В рубриката „Конфликти” сблъскваме мненията на спорещи страни от деня.

В „Бизнеса” представяме успешни или неуспешни практики в предприемачеството, особено в ситуация на финансова и икономическа криза.
Image Във „Фактите” репортерите и кореспондентите на Радио Пловдив информират за събитията, случили се в града и областта.

В „Историите” разказваме за личните постижения или неволи на отделни хора, фамилии или изолирани групи, даваме публичност на техните успехи или драматични ситуации, с които са се сблъскали. В рубриката включваме и малко известни факти от пловдивското минало, както и благотворителни инициативи, които смятаме, че трябва да бъдат подкрепени.

В „Разследванията” подчиняваме криминалните сюжети и журналистическите разследвания.

В „Анализите и прогнозите” говорят специалисти или ползващи се с висок авторитет личности по актуалните въпроси на деня.

Международните теми с широк отзвук и у нас, както и анализите на чужди автори включваме в рубриката „Светът”

Най- забавна е рубриката „Извън протокола”. В нея може да попадне всеки, проявил словесна находчивост или направил нестандартно сравнение, които от своя страна предизвикват усмивката на всички ни.

За предаването „Ден след ден” работи целият журналистически екип, а негови водещи са новинарите на Радио Пловдив. Всички ние сме първите носители на наградата „Пловдив” за журналистика. В този формат предаването „Ден след ден” съществува от 3 години като успя да спечели, според проучванията, по- голяма аудитория и приятели.

e-mail: novini@radioplovdiv.bg


Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.