БНР Портал

Радио Пловдив

ТРЕСКА В СЪБОТА
Авторът на July Morning – Ken Hensley на частно парти в Пловдив  Audio
7 June 2010 - 10:42:30

През изминалата седмица звездата на Uriah Heep Ken Hensley пристигна отново в България, по покана на фронтмена на българската група Sunrize Георги Мархолев. Поводът за визитата на Ken Hensley е проектът July Morning на Sunrize съвместно с Ken Hensley и John Lawton. Ken Hensley е известен с работата си с Uriah Heep през 70-те години.Автор и съавтор е на хитове на групата като Look at Yourself, Lady in Black, Easy Livin', July Morning, Stealin' и Free Me. Освен с Uriah Heep Ken Hensley работи и с други музиканти и групи,също така от 1973 г издава и соло албуми.През изминалата седмица Кен Хенсли гостува в Пловдив и даде специално интервю за Радио Пловдив. С него разговаря Детелина Петрова. Чуйте какво каза Hensley за Uriah Heep,за писането на песни, за бъдещите си планове, но първо за най-новия си албум Love... And Other Mysteries.

 
David Reinhardt - по стъпките на своя дядо Django Reinhardt Audio
13 November 2009 - 12:06:04

Наскоро завърши тазгодишното издание на Есенен салон на изкуствата Пловдив 2009. И тази година фестивала беше наситен с музикални събития едно от тях бе Фестивала на китарата .Той се проведе от 14 до 17 октомври в камерната зала на Драматичния театър. Любителите на китарата успяха да посетят 2 класически и 2 жанрови концерта. Стартът на фестивала беше даден на 14 октомври с гостуването на David Reinhardt с негова формация. David Reinhardt е внук на знаменития китарист Django Reinhardt, който е един от първите известни европейски джаз китаристи. Неговия внук David е само на 23 години,но вече е завоювал известност, създавайки нов музикален език и излизайки от сянката на своя знаменит роднина. След концерта си в Драматичния театър , David Reinhardt даде кратко интервю за Р П-в .Чуйте как отговори на някои от въпросите на Детелина Петрова.

 
Cecilio Perera –един от най-значимите мексикански китаристи в последните години Audio
13 November 2009 - 12:04:28

Един от гостите на тазгодишното издание на Фестивала на китарата в Пловдив беше мексиканският китарист Сесилио Перера.Той е само на 26 г ,но вече има зад гърба си концерти с големи симфонични оркестри,няколко CD-та ,дълъг списък от награди и първи места в конкурси за китара . През 2003 г печели национална награда за млади артисти връчена му лично от президента на Мексико, през 2004 -12-тото издание на международния конкурс за китаристи в Хавана ,сред последните му отличия са две първи награди през 2008 г- от конкурса за китаристи в Бостън и от международното състезание за китаристи във Valencia, Spain. Сесилио Перера гостува в тазгодишното издание на фестивала на китарата.Около час преди концерта си в Драматичния театър той даде своето единствено за България интервю специално за Р П-в .Чуйте как отговори на въпросите на Детелина Петрова

 
Още в Треска в Събота
  Авторът на July Morning – Ken Hensley на частно парти в Пловдив
  David Reinhardt - по стъпките на своя дядо Django Reinhardt
  Cecilio Perera –един от най-значимите мексикански китаристи в последните години
  Billy Cobham - между Панама,Съединените щати и Швейцария
  21 години по-късно - джаз тромпетистът Randy Brecker отново в Пловдив
  Van Merwijk’s Music Machine-първо гост участие на Пловдивски джаз вечери 2009
  Радикални, индивидуалистични и новаторски- Miroslav Tadic, Howard Levy и Mark Nauseef
  Интервю със сръбския китарист Мирослав Тадич
  Началото - Jon Lord с група и оркестър
  Интервю с китарния виртуоз Ал Ди Меола
  Интервю с Влатко Стефановски, етно- рок джаз китарист
  Интервю с Пол Гилбърт, един от най- техничните и бързи китаристи в света
  ИНТЕРВЮ С РОК ЛЕГЕНДАТА РИК УЕЙКМАН

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.