БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 22 април
22 April 2014 - 7:43:12

„Прекърши се кръстът на Чудотворната икона” – съобщава от първа страница в. Марица. Зловещото предзнаменование, според вестника, беляза пътя на иконата вчера край Бачковския манастир. На две се прекърши кръстът, който традиционно се поставя над рамкага на Богородица, за която християните вярват, че притежава лечебна сила. „Беди ни чакат!” – ужасено мълвяли миряни, понесли иконата по 8-километровото трасе в гората, където ежегодно минава литийното шествие. Според светите отци в Бачковската обител Бог ни дава знак, че сме грешни, а щом кръстът, който стои най-отгоре на Чудотворната икона се е счупил, значи цари поквара по най-висшите етажи на светската власт, коментира Марица.

Онкодиспаснера източва здравната каса – гласи водещото заглавие на в. Марица. Това е установено след съвместна проверка на Националната и регионална здравна каса, проведена през януари и февруари в общинското здравно заведение. Вестникът описва конкретиката на източване, което се е извършвало чрез нарушения по различни здравни пътеки. Заради откритието Националната здравна каса ще наложи на Онкото санкции, отделно няма и да се плати стойността на клиничната пътека, по която са вършени нередностите, допълва Марица и обяснява подробно технологията на съмнителните операции.

Областният управител Венцислав Каймаканов спря бюджетната прогноза на кмета Иван Тотев, съобщава по друга тема същия вестник. Решението на Общинския съвет за финансовото разпределение на пловдивската хазна за периода 2015-2017 година е върнато за ново обсъждане. По начало предложението на кмета бе посрещнато в градския паррамент с бурна съпротива на опозицията, оглавявана от БСП, най-вече заради планираните заеми в общ размер на 74 милиона лева. Това са стари кредити, но има и още пет нови, които градоначалникът се надява да договори през тази и следващата година от своя мандат. Областният управител връща бюджетната прогноза с мотива, че решението е взето незаконосъобразно и не може да влезе в сила, докато не бъде преразгледано, обяснява в. Марица.

„Още ВиК аварии избиха под бул. „Цар Борис-Трети” – алармира от първа страница регионалното издание Твоят ден. Цели три нови подземни теча от спукан водопровод избуяха под платната на централния пловдивски булевард в последните дни. „Авариите са установени, водата тече под асфалта и засега попива в земята” – така вестникът цитира дословно обяснението на кмета Иван Тотев. Самият той признава, че когато отишъл още на първата авария, много се ядосал, тъй като само преди около година булевардът беше изцяло преасфалтиран. Тогава от ВиК го уверили, че подземните тръби са здрави и спокойно може да се полага чисто новата настилка. Сегашният шеф на дружеството Манол Генов обаче твърди обратното - че водопроводите точно в този участък са над 50-годишни и напълно амортизирани. Затова се налага тяхната подмяна, което ще струва около четвърт милион лева без ДДС и ще отнеме двайсетина дни, описва странната ситуация Твотя ден.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.