БНР Портал

Радио Пловдив

КОИ СМЕ НИЕ

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЕДНА ТРАДИЦИЯ,

В КОЯТО НИЩО НЕ Е КАТО ВЧЕРА…

        Когато през 1955 година за първи път в български ефир прозвучава сигнала на Радио Пловдив, нито неговите създатели, нито пък слушателите му могат да си представят, че след няколко десетилетия “на живо” от тази честота ще звучат гласовете на българските дисиденти, на папа Йоан Павел Втори, на британския принц Чарлз и на руския писател Виктор Суворов, осъждан трикратно от съветското правителство на смърт.
        Днес Радио Пловдив е част от Българското национално радио, независима медия, отстояваща ежедневно свободата на словото и мисълта, медия, която информира обективно и честно слушателите и посредничи в диалога между институциите на демократичната държава и обществото.
        Според социологическите проучвания Радио Пловдив е безспорният информационен лидер в своя район на покритие. Ние следваме основните принципи на обществените медии и осигуряваме точна и обективна информация в програмата си, която е територия на новини, независимо от тяхната география.
        Радио Пловдив осъзнава своите образователни и културни функции и се стреми да бъде медиатор и глас на хората, създаващи българската наука, изкуство и култура.
        Плурализмът на мнения и различните гледни точки при отразяването на актуалните събития е другият основен принцип на Радио Пловдив. За нас е важно да провокираме обществен дебат, защото в сблъсъка на мнения ставаме по-информирани, по-независими, по-свободни, а и по-толерантни.
        Радио Пловдив е първото българско радио, излъчващо на живо в Интернет от март 1998 година.
        Екипът на Радио Пловдив е колективен носител на наградата “ПЛОВДИВ” за журналистика.

 

  • КАК ДА НИ СЛУШАТЕ “НА ЖИВО” ПО ИНТЕРНЕТ

 

Адресът на РАДИО ПЛОВДИВ, ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО РАДИО, излъчващо “НА ЖИВО” по ИНТЕРНЕТ с - WinAmp За по-добро качество на звука при слушане с WinAmp, Ви препоръчваме MP3Pro codec, който може да си свалите от тук .

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.