БНР Портал

Радио Пловдив

Проект „Популяризиране на устойчивото ползване на лечебните растения в България”
Възможностите на българските фармацевти за консултации в аптеките за лечебните свойства на билките в лекарствените рецепти и продукти, както и развитие на фармакогнозията- фармацевтичната наука в раздела с билки. 
1 April 2014 - 10:16:18

Използването на билките в съвременната медицина и фармацевтична индустрия, има запалени последователи и още повече хора, които имат нужда от информация по въпроса. Българските фармацевти, които имат професионална компетентност, могат да бъдат много полезни с препоръки и инициативи, още повече, че работят в най-достъпното лечебно заведение, каквото е аптеката. Съюзът на фармацевтите в България участва в специална програма за билките LIFE+ на Европейската комисия.

„Немислимо е да се говори за лечение, без да се има предвид, че всичко е започнало от билките и природните продукти, и върви в тази посока. Голяма част от продуктите на съвременната фармацевтичната индустрия , включително от най-силните и най-използвани лекарства са тръгнали от извлеци, или по друг начин придобити вещества в определени билки”- така мотивира участието на Съюза на фармацевтите в България в проекта

„Популяризиране на устойчиво ползване на билките в България” заместник - председателят на Съюза Димитрия Стайкова. Не са малко българските фармацевти, които приемат използването на билките в работата си като кауза, казва тя в репортажа на Галя Митева.

/Излъчено на 28.03.2014 година в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив

 
Още в LIFE+
  Възможностите на българските фармацевти за консултации в аптеките за лечебните свойства на билките в лекарствените рецепти и продукти, както и развитие на фармакогнозията- фармацевтичната наука в раздела с билки.
  Билките в Национален парк "Централен Балкан"- богатство от природата, поминък и ангажимент за опазването им
  Билките – интервю за актуално поручване на Life+, както и за целите на кампанията, свързана с уникалния ресурс на лечебните растения и неговата добавена стойност
  Билките – репортаж за годишния цикъл на развитие на лечебните растения и календар на ползването им
  Билките - Биологичното разнобразие, стопанското значение и календара за ползване на лечебните растения
  Билките – репортаж за целите на проекта

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.