БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
16 April 2014 - 7:35:34

Вторият гребен канал скоро няма да започне да се строи, пишат Марица и приложението Твоят ден. Районната инспекция за опазване на околната среда и водите отказа да даде становище по изменението на Общия устройствен план на зоната на спортния комплекс „Отдих и култура”, поискано от община Пловдив. Мотивът на еколозите е, че не е представена адекватна информация за зелените площи. В обхвата на Общия устройствен план попадат защитени зони от мрежата Натура 2000-река Марица, цитират изданията директора на РИОСВ Тамер Бейсимов. Според Марица скандалното е, че преписката между РИОСВ и общината се води от началото на тази година и това е пореден отказ. В инспекцията недоумяват защо от общината са декларирали липса на защитени зони в този район , след като това е безспорен факт. Според ресорния заместник-кмет Димитър Кацарски изменение на Общия устройствен план се прави заради явна техническа грешка, тъй като съществуващият гребен канал се води зелена площ. Основната цел е друга-да се включи вторият гребен канал, тъй като той не фигурира в плана, казва пред изданията съветникът от Атака Руси Панчев. На същото мнение е и ландшафтният архитект Георги Селенски, участвал активно в подготовката на Общия устройствен план. В плана няма никаква грешка, с промяната искат да увеличат формално, на хартия, зелените площи и да узаконят изграждането на втория гребен канал, коментира архитект Селенски. Глупости-така кметът Иван Тотев реагира на поредната спънка пред мечтата му за втория гребен канал, добавя Марица. Екологичната оценка за канала ще бъде готова през май и аз се учудвам как все се намират хора да пречат на нещо добро и полезно за развитието на града, казва той.

Училищна директорка нахлу в учебен час с тесла в ръката, а рикошетът по чудо не ослепи седмокласник от първия чин, четем в Марица. Ако аз бях застанала на мястото, през което прелетя теслата от ръката на директорката Кера Ташева, сега нямаше да съм жива, разказва пред Марица Цветелина Колинарова. Тя е преподавателка по музика, в чийто час се разиграва сцената. Случилото се в основното училище на Чешнегирово провокира бунт сред деца и родители. Класната стая на 7 клас е точно над директорския кабинет и това провокирало гнева на Кера Ташева. Не можех да си обясня защо има такъв невъобразим шум, всичко се тресеше, затова отидох да проверя, обяснява пред Марица Ташева. Когато се качила на втория етаж, директорката установила, че секретната брава на кабинета по музика е заключена отвътре. Започнала да чука силно, после още по-силно да блъска по вратата. Това продължило поне десетина минути. Директорката разбрала, че няма да се справи и извикала на помощ бай Георги, който отговарял за поддръжката в училището. Разпоредила му да донесат инструменти,с които да отворят насила вратата.След като я разбили, Ташева влетя в стаята и каза:” С това ли трябва да влизам при вас”, разказват пред репортер на Марица седмокласниците. Твърдят, че тя размахвала инструмента толкова разпалено, че в един момент изпуснала теслата, тя се ударила силно в пода, а от рикошета се забила в плота на първия чин. Ташева обяснява, че просто теслата и се е изплъзнала от ръката. Незабавна проверка по случая е разпоредил началникът на Регионалния инспекторат по образованието Антоанета Пакова, допълва Марица.

Във вестника четем и за напрежение в комплекса „Испански къщи” в пловдивския район „Тракия” заради футболни фенове. Привърженици на Локомотив издебнали подходящ момент и хвърлили мощна пиратка в клуб на Ботев в блок 171. Силният гръм отекнал около 1 часа миналата нощ и разбудил целия квартал. След това нападателите, въоръжени с дебели летви, се нахвърлили да чупят ътрешните прозорци на помещението. Пет полицейски автомобила пристигнали на мястото, а според очевидци хулиганите хвърляли камъни и по тях. След това се разбягали в различни посоки. От две седмици хората от района се свидетели на постоянни побоища, обавя Марица. Прибирам се около 23 часа и пред блока 30 мъже с качулки, очила и кърпи на устите. Крещят, заканват се, това не е нормално, разказва пред репортера жена от блока .Феновете са наели магазинно помещение в него, а жителите правят подписка и подготвят общо събрание клубът да бъде затворен.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.