БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
15 April 2014 - 8:17:54

„Бомба пред офиса на Ангел Мерджанов” е водещото заглавие от първа страница на днешната „Марица”. Вестникът обяснява, че спецченгета са обезвредили адска машина на Околовръстното, а бившият съдружник на фамилията Христо Терзиев пристигнал на разпит директно от среща с Бойко Борисов, гостувал вчера в община „Родопи”. В публикацията се обяснява, че адската машина с близо 400 грама тротил е открита пред семейния офис от съпругата на Мерджанов – Тодорка, която дори подритнала пакета, увит в амбалажна хартия. Минути по – късно пристигнали съпругът й Ангел и дъщерята Ана. Бизнесменът огледал пакета и се вцепенил – обяснява всекидневникът, цитирайки разказа на дъщерята. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и минути по – късно дошла полицията, а униформените отцепили района. Пред всекидневника дъщерята Ана признава, че фирмата им дължи пари на доставчици, а баща й е получавал и заплахи. Последната била преди дни от техен бивш служител, който в момента работел за бившия им съдружник Христо Терзиев. „Марица” съобщава, че самият Терзиев е признал, че си търси 40 000 лева от Мерджанови от времето, когато е бил съдружник на фамилията. Мерджанови и техни близки се занимават със строителство и ремонти – обяснява вестникът и допълва, че фамилните им дружества работят като подизпълнители на мощни фирми като „Главбулгарстрой” и EVN. Печелят обществени поръчки главно в община „Родопи”, а най-големият проект, в който се включват, е уличното осветление в селата от Родопската яка. Синът Йордан Мерджанов подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия си съдружник Христо Терзиев, а той дойде на разпит направо от община „Родопи”, където е бил в групата по порсеращането на Бойко Борисов – уточнява „Марица”.

Именно това посещение извежда като първа публикация регионалното издание „Твоят ден”. Под заглавие „Борисов на крака в „Родопи” заради преврата” изданието обяснява, че лидерът на ГЕРБ дошъл в общината, заради прекрояването на мнозинството в местния парламент, изпратило ГЕРБ в опозиция. „Твоят ден” припомня, че правратът стана на 20 февруари, когато от поста беше свален шефът на Общинския съвет Георги Ташев, избран с гласовете на ГЕРБ, „Атака”, Обединени земеделци, „Новото време” и Движението за социален хуманизъм. Това се случи, след като съветникът от ГЕРБ Атанас Кулин също гласува за смяната му – припомня изданието и допълва, че в момента начело на съветниците е Георги Цанков от ФОРОР, поддържан от БСП.

„Площадът става като пиаца „Навона” в Рим – така „Марица” въвежда темата за предстоящото обновяване на площад „Централен” в Пловдив, което ще струва около 20 милиона лева. Площадът ще стане невероятно красив и привлекателен за туристи от ранга на пиаца „Навона” в Рим. Прогнозата е на столични архитекти, участвали в подготовката на планово задание за реконструкция и модернизация. То е одобрено от Националния институт за недвижимо културно наследство – съобщава Марица”. Всекидневникът допълва, че пиаца „Навона” е една от най – ефектните забележителности на Рим заради старинната архитектура и неповторимата визия на самия площад, където в античните времена са били провеждани надбягвания с колесници. „За строителство можем да говорим реално след 18-20 месеца.” – заявява кметът Иван Тотев. Вестникът цитира и още от думите му, че няма да бързат да приключат с проектирането до край на мандата, защото темата е изключително важна, а площадът ще бъде емблемата на Пловдив в следващите 40-50 години.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.