БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 14 април
14 April 2014 - 6:51:12

Трима се борят за едно място в гимназиите, съобщава от първата си страница вестник „Марица”. Според изданието предварителните сметки показват, че поне трима души ще се борят за едно място в елитните гимназии на тазгодишната приемна кампания. Със сигурност битката при момичетата може да се окаже по-жестока, тъй като обичайно девойките са с по-високи резултати. Отлични оценки ще трябва да изкарат тазгодишните кандидат-гимназисти, ако искат да влязат от раз в някое от по-първите училища, тъй като паралелките са от по 26 ученици. Досега гимназиите, към които има траен интерес, приемаха по 29. Тази година местата ще са със 100 по-малко в сравнение с минали години, пресмята „Марица”, като коментира, че конкуренцията при момичетата се засилва и заради квотите. Езиковите и Математическата гимназии приемат равен брой девойки и младежи. В Хуманитарната гимназия съотношението е 70:30 в полза на нежния пол. В професионалните гимназии пък квоти няма.

Гонят „Локото” от подлеза на гарата – темата е обща за пловдивските печатни издания днес. Местната притурка на „Труд” и „24 часа” – Твоят ден пише, че Локомотив-Пловдив остава без подлеза на Централна гара, ако до края на месеца не плати на общината дължимата концесионна вноска за 2013 г. Тя е в размер на 80 000 лева. „Никой не ни дава информация от ръководството на клуба. Инвестиционната програма не е изпълнена, подлезът не е в добро състояние” коментира пред изданието заместник-кметът Розалин Петков. Според него „Локомотив” оглавява класацията на най-неизрядните концесионери. Радостно е, че поне събирането на местните данъци и такси е добро и е със 150 000 лева повече спрямо същия период на 2013-а, казва отново пред „Твоят ден” Розалин Петков. Пред гишетата в районните кметства и в дирекцията на ул. Радецки всеки ден се вият опашки от пловдивчани, които бързат да хванат 5%-ната отстъпка, пише в материала, в който се припомня, че тя важи за тези, които ще се издължат до края на месеца. От началото на годината до сега са внесени 19 млн. лв.

Тенисистката Цвети Пиронкова, бащата Кирил и майката Радосвета са на път да сбъднат мечтата си за тенис академия – това е една от големите теми в днешния брой на „Марица”, като заглавието е 15 декара срещу 200 бона за академията на Пиронкови. В малко заглавие вестникът съобщава, че първата копка ще е догодина напролет. Общинският парцел е в Прослав, близо до Гребния канал, решението за сделката за продажба бе гласувано от Общинския съвет. Земята в района върви 4 пъти по-скъпо, коментират брокери на недвижимост. Част от терена обаче е сервитутна зона за съоръжения на И Ви Ен, което смъква цената.

„Марица” отделя половин страница и на историята за изчезналата безследно на 26 март карловка Стоянка Дудекова, майка на 17-годишно момиче и 14-годишно момче. Бившият й съпруг, с когото са в развод и са имали дело за делба на имуществото казва пред вестника, казва, че се моли, само тя да се върне, и че е оттеглил всякакви жалби срещу нея.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.