БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
11 April 2014 - 7:34:42

15 семейства, някои от които с малки деца, останаха на улицата, защото последният пети етаж на кооперацията им бил незаконно построен – съобщава в. Марица. Инспектори от Държавния строителен контрол запечатаха вдигнатата преди 14 г. къща на ул. „Люле Бургас” 32 с мотива, че не е въведена в експлоатация по законния ред. Живеещите там закупили апартаменти на зелено през 1997 г. Сградата тогава била в процес на строителство, но предприемачът не спазил одобрения план и надградил етаж и половина, което е попречило сградата да получи Акт 16, разказва изданието. За неспазените обещания на строителя живеещите сигнализирали непрекъснато институциите, но без резултат.
Трябваше още тогава да се пристъпи към събарянето на незаконното, а не сега да ни гонят, коментират възмутено изхвърлените обитатели. Те открито протестират, че строителният контрол не мери с „един и същи аршин” в случая с техния блок и незаконните къщи на ромите.

Градския парламент даде бивша детска градина и 5 декара на ул. „Елба” на съветника от ДПС Джамисет Джафер под наем за 10 години срещу 50 стотинки на квадрат, разказва Марица подробности по другата скандална тема от вчерашния ден. Всъщност, забавачката отдавна не функционира, а съветника от ДПС отдавна и незаконно е завзел част от имота и безнаказано си е направил фитнес зала. Решението бе взето на общинската сесия слез втория опит и въпреки двучасовата яростна съпротива на опозицията, пише Марица и подробно описва ситуацията - БСП не участва в гласуването, воеводите на бившия кмет Славчо Атанасов от партията НИЕ и формацията „Обединение за Пловдив” на Дани Каназирева бяха против, но в крайна сметка фондацията на Джамисет Джафер беше подкрепена от ГЕРБ и коалиция в градския парламент. Опозицията алармира за конфликт на интереси, тъй като облагодетелстваният Джафер е същевременно и общински съветник. Той обаче демонстративно напусна залата, въпреки настояванията на опонентите да излезе пред тях и да обясни каква дейност ще развива в бившата детска градина. Мнозинството от ГЕРБ обаче отхвърли това предложение. Марица припомня, че Джамисет Джафер бе сред най-агресивните активисти, които се нахвърлиха с юмруци и ритници върху Октай Енимехмедов, младежа, извършил опита за покушение срещу Ахмед Доган по време на конференцията на ДПС миналата година.

Без скулптура на Борис Христов пред Дома на културата – гласи друго челно заглавие на в. Марица. Възпоменателна алея в памет на оперния идол ще бъде изградена пред едноименния Дом на културата, реши общинския съвет на Пловдив. Скулптурната композиция – бюст на Борис Христов върху постамент няма да се издига на площада пред сградата.

Мюфтийството иска да бъде отложено днешното делото за Чифте баня и още четири общински имота, което води срещу градската управа на Пловдив, съобщава още в електронното си издание в. Марица. Адвокатът Красимир Руев, който представлява "Мюсюлманско вероизповедание" настоява делото да бъде спряно, докато софийските магистрати се произнесат дали тази институция е правоприемник на вероизповедните общини, сред които е и пловдивската, тъй като има спор за това с друга мюсюлманска организация. Очаква се днес ПОС да се произнесе по казуса.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.