БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 9 април
9 April 2014 - 6:48:58

Без машинно гласуване в Пловдив - това е една от водещите теми на страниците на вестник „Марица”, който информира, че Пловдив няма да участва в експерименталното машинно гласуване, което се въвежда в страната за първи път според новия Изборен кодекс. Според решението на ЦИК апаратите ще бъдат поставени в 100 секции в страната, които трябва да се определят до 14-и април. 16-а РИК включва само град Пловдив, в общината няма други населени места, каквото е условието на ЦИК за пробното гласуване с машини, обяснява Деница Чингарова, шеф на Районната избирателна комисия в Пловдив. 46 лева надница ще получат членовете на секционните избирателни комисии за работа на 25 май, когато ще гласуваме за Европейския парламент. Председателите ще вземат по 56 лева, техните заместници и секретари – по 50 лева.

Носиш чували с бюлетини – получаваш 10 лева – с това заглавие по предизборната тема пловдивската притурка на „Труд” и „24 часа” – Твоят ден съобщава, че 10 лева е надницата за пренасяне на чували с бюлетини от секционните комисии до РИК в изборната нощ на 25 май. Това е бонусът, който ще получат наетите за тази цел, обяснява шефката на 16-а РИК в Пловдив Деница Чингарова.

Скубят по 500 евро от млади кандидат-гурбетчии – това пък е водещата тема за Твоят ден. Изданието разказва, че стотици млади българи са ужилени с договори за лятна работа във Великобритания и други европейски страни. Това съобщава Михаил Стефанов от международната организация за борба с трафика на хора „Кампания А 21”. Повечето младежи изгорели с 500 евро, защото в контрактите им имало включена неустойка. Някои се усещали още преди заминаването, че условията са неизгодни, и се отказвали. Тогава били принудени да платят компенсация на посредника, посочи Стефанов по време на изложението „Дни на кариерата” в Пловдив. „Твоят ден” извежда в малко заглавие констатацията на експерта по трафик на хора, че бригадите в САЩ са най-безопасни.

При разкопки на 35 гроба от 5-и – 6-и до 13 век изровиха 17 вампира над Асеновград. Краката на скелетите са отрязани, има и деца, пише на първата си страница вестник „Марица”. Останките са ритуално увредени, което говори, че неистов страх от вампирясване е владеел хората по тези земи векове наред, обяснява пред изданието шефът на Историческия музей в Асеновград Иван Дуков. Вестникът разказва за „стряскащи гледки” – например под Асеновата крепост. Там археолозите попаднали на скелет, на който крайниците са разсечени, а коленните капачки са поставени до дясното рамо на покойника. Странното е, че ако това са вярващи хора, те сами са си посичали връзката с духа, вършейки подобни ритуали, коментира Иван Дуков, който също е археолог.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.