БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 8 април
8 April 2014 - 7:34:53

С най-новата стратегия за образованието министър Клисарова убива елитните гимназии – пише в. „Марица”. Нелепо е за основно образование да се учи 9 години, а за средно – само три – твърдят пред изданието пловдивските педагози. Новият вариант означава ликвидиране на профилираните гимназии и подготвителния езиков клас - опасяват се пловдивските учители. Не е ясно какво ще стане с математическите и езиковите гимназии. В министерството без никакво обществено обсъждане се лансирал вариант те да бъдат преименувани в лицеи и да запазят ранния си прием. „Не бива да допускаме да се зачертае с лека ръка дългогодишният опит и традиция, градени десетилетия – коментират учители от града под тепетата. Те ангажираха пловдивския депутат Кирчо Атанасов да предаде аргументите им против подобна стъпка в образователна система в парламента и пред министър Клисарова.

Спират мюфтиите с нови доказателства – съобщава „Марица”. „Разполагаме с нови доказателства за 4-те общински имота, към които има претенции Главното мюфтийство – обяви кметът Иван Тотев. Ценните документи, доказващи собствеността на общината, били изнамерени от Държавния архив в Пловдив. Благодаря за оказаната помощ, така ще защитим имотите на общината – заяви Тотев преди съдебното дело, което ще се гледа в петък. На последното заседание на 7 февруари адвокатът на мюсюлманското вероизповедание Красимир Руев призова двама свидетели, които разказаха по собствени спомени къда са се намирали част от имотите в Пловдив, за които Главното мюфтийство претендира. Заседанието бе прекъсвано два пъти заради реплики на присъстващи в залата граждани, които бяха помолени да напуснат.

Аквариум с пещера откриват в Природонаучния музей – пише приложението на „24 часа” и „Труд” „Твоят ден”. Изкуствена пещера с аквариум, в който плуват пирани и редки черноморски риби, е най-новата атракция в пловдивския Природонаучен музей. Придобивката е в подземния етаж и се очаква да бъде готова през юни. Експозицията включва и терариум с безобидни живи змии. В новата пещерна зала ще има и уникална пещерна мечка, единствената в света, възстановена от цял скелет. Тук ще бъде показана и най-голямата препарирана анаконда. 170 хиляди лева са вложени от октомври миналата година, досега в музея, в който се прави цялостен ремонт, чийто финал ще бъде след 150 дни.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.