БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
7 April 2014 - 7:23:05

„ВиК” иска екшън план срещу авариите” – така днешната „Марица” въвежда темата за неразбориите между общината и водното дружество, сруващи десетнки хиляди левове на данъкоплатците. Вестникът взема повод от поредица от аварии през последните дни, предизвикали хаос в движението и отстранени с цената на извънреден труд на работниците от водното дружество. Един от случаите е пред хотел „Тримонциум”, където заради прибързано асфалтиране на бул. „Цар Борис Трети Обединител”, направено по поръчка на община Пловдив, са станали няколко аварии. Причината е, че преди да се ремонтира булевардът, не е направено задължителното обследване на половинвековния водопровод. „Марица” пише, че заради последната повреда почти през целия съботен ден е било затворено едното платно на централния булевард, по който минават дузина автобуси на градския транспорт и пет маршрутни линии. Спешният ремонт предизвика гнева на шофьорите и пътниците – обяснява вестникът и допълва, че асфалтът е бил положен през септември 2012-та, а година и половина след ремонта, за който данъкоплатците са броили близо един милион лева, върху настилката вече има пет кръпки. Според приблизителните сметки трите аварии струват до този момент на ВиК около 10 хиляди лева – заявява управителят на пловдивското дружество Манол Генов. Той допълва, че тези пари са на данъкоплатците, защото дружеството е държавно и открай време според разходите калкулира цената на водата, която плащаме. Манол Генов предупреждава, че най – лошото е, че не са изключени нови аварии. Пред вестника управителят на ВиК разказва за настояването си пред всички кметове когато правят ремонти на пътната настилка, преди да се асфалтира, да се види състоянието на подземните комуникации. В началото на миналата година Генов е изплатил на кмета Иван Тотев писмо, отделно е провел и разговор, като му е предложил да направят съвместна работна група, за да се търси най – евтиният и най – добър вариант за централния бул. „Цар Борис”. Кметът Тотев избягва неприятната тема – твърди Генов и припомня, че когато е бил областен управител Иван Тотев е изтъквал, че пътните ремонти трябва да вървят заедно с подмяна на подземните комуникации.

„Бумащина спъва разкопките на площада в Пловдив” – четем в днешното регионална издание „Твоят ден”. То цитира археоложката Елена Кесякова, която се оплаква, че разкопките на централния площад в Пловдив не могат да започнат по чисто бюрократични причини. Все още екипът археолози няма открит лист, който се издава от Археологическия институт към БАН и Министерството на културата. Те обаче поставят допълнителни условия - съобщава Елена Кесякова. Тя допълва, че от тях искат да представят подробен план-сметка, където да опишат колко лопати, кирки, шпатоли и метлички ще ползват, каква е единичната им цена и колко е общият им сбор. Едва тогава може да се сключи допълнителният договор между общината и пловдивския археологически музей. Това е чиста бумащина и бюрокрация, които пречат на старта на третия сезон на проучванията на западната част на Римския форум – възмущава се археоложката. Тя припомня, че тази година проучванията трябва да приключат, но се губи ценно време. Кесякова е изчислила, че за проучванията ще са й нужни не повече от 140 000 лева – допълва „Твоят ден”.

„Бакшиши отрязаха главите на сабльорите” – това четем в челото на днешната „Марица”. Вестникът пише, че чужди и български състезатели, участници в Световното първенство по фехтовка, са били ужилени жестоко от местни таксита. Спортистите сами се оплакали пред „Марица”. Всекидневникът обяснява, че доброволци, пристигнали да помагат на състезанието, са броили 30 лева, за да стигнат от панаира до хотел в „Кючюк Париж”. Жалби има и от руснаци и мексиканци, на които местни „бакшиши” съдрали по 7 кожи от гърбовете – пише вестникът. Той допълва, че спортистите едва ли ще запомнят Пловдив с добро, след като, за да стигнат от панаира, където се провежда турнирът, до хотела, в който са настанени, те платили 20 лева. Фехтовачите разбрали за измамата едва на следващия ден, когато им повикали такси от хотела и за същото разстояние сумата по апарат била 1,80. Разстоянието от този хотел е не повече от 8 километра, но на касовата бележка били посочени 44 километра. На практика това означава, че за да стигне от панаира до „Кючюк Париж”, таксито е минало през Асеновград! – обобщава всекидневникът.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.