БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 4 април
4 April 2014 - 8:52:09

200 хиляди в пловдивско не си плащат здравните вноски, лекарите се вдигат на протест на 15-и май – искат нов бюджет – пише в. „Марица”. Това означава, че над 25 процента от населението пести от парите за здраве. Последните данни са от миналия месец. Вчера те бяха оповестени от шефа на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив д-р Георги Кръстев. Той направи уточнение, че няма как да се разбере дали част от тези хора работят в чужбина, но числото на неосигурените е чудовищно голямо. Освен че не се осигуряват всички лица, парите на тези, които са изрядни, не отиват в Здравната каса, а в националния бюджет. Това е грубо нарушение на Конституцията – допълва секретарят на БЛС д-р Златко Илиев. На 15 май БЛС обявява протестни действия на цялата медицинска общност. Протестът е срещу инфантилния бюджет 2014 – уточняват от колегията. Поводът е Европейският ден на протеста на медицинската общност. По какъв точно начин ще премине протестът, ще се уточни в началото на май. Българският лекарски съюз ще настоява и за среща с премиера и финансовия министър заради очертаващия се дефицит на здравната каса от над 250 млн. лв. До края на седмицата съсловната организация ще подаде сигнал срещу държавата в Комисията за защита от дискриминация, защото не се плащат в пълен размер здравните вноски – отбелязва изданието.

Общината хлопна вратата пред самодейците – пише в. „Марица”. Вървим към проектно финансиране – каза заместник-кметът Стефан Стоянов. Градската управа прекрати договорите с шест от любителските състави, които до този момент се помещаваха в общински бази. Отрязани са и хонорарите на художествените ръководителите на самодейците. „Обречени сме на гибел” – твърдят самодейните състави. „Вървим към проектно финансиране, какъвто е европейския модел. Който представи и защити добър проект, той ще получи пари за него” – каза в отговор заместник-кметът Стоянов.

Нови оплаквания за течове в избите са получени във ВиК от граждани, които живеят до кръстовището на бившата клиника за патологична бременност на бул. „Цар Борис Трети Обединител” в посока университета. Правим проучване, тук има два-три водопровода, полагани през 50-те и 60-те години на миналия век – обясняват от дружеството. Ако течовете продължават, значи има спукани тръби и трябва отново да се маха настилката, направена преди година и половина – пише „Марица”.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.