БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
28 March 2014 - 7:24:54

„Държавата ни отряза и 30-милионния заем” – излиза с едро челно заглавие в. Марица. Министърът на финансите Петър Чобанов попари за пореден път проектите на Пловдив. Финансирането на спортната зала Колодрум е препратено в бъдещето, когато се изясни сумата, която общината търси от държавата, описва вестника част от резултатите от вчерашното посещение в Пловдив на финансист №1. През октомври в министерството са получени данни, че за проекта са нужни 12 милиона лева, след това сумата набъбна на 17 милиона и вече аз самият не мога да разбера колко струва залата, казва финансовият министър. Наясно съм, че обектът е важен, но ще пристъпим към конкретика когато разбера за колко пари става дума, лаконично казва на среща с бизнеса под тепетата Петър Чобанов. Неговата визита обаче бе пропусната от кмета Иван Тотев, който иначе често се оплаква, че няма добра комуникация с него, вметва Марица. 30-милионния заем за който общината чака последната дума на министъра от есента също отива във фризера. С този кредит от ЕБВР градската управа възнамеряваше да ремонтира четири възлови пловдивски булеварда. По думите на министъра държавата трябва да бъде сигурна, че обслужването на поредния заем няма да натовари с нови данъци пловдивчани, тъй като с него общината достига тавана на допустимата задлъжнялост.

През 2013 г. рекетът е скочил тройно, а измамите двойно – така анализира в. Марица официалните данни от годишния отчет за дейността на ОД на МВР в Пловдив. През миналата година в региона са регистрирани близо 8500 престъпления, с над 150 повече от предходната, като всяко второ е кражба. Увеличението от 2 процента са определя от дирекцията като „незначително”. Иначе, по криминален коефициент (брой престъпления на 100 000 души) Пловдивска област е на 17 масто в страната от общо 28 дирекции.

Проф. Иван Добчев спечели награда "Икар" за режисурата на спектакъла "Възвишение" на Пловдивския драматичен театър. Приз за музиката към спектакъла "Дисни трилър" на Драмата взе и Петър Дундаков. Екипът на Драмата се бореше за признанието на професионалната гилдия в цели шест категории и бе единствената извънстолична трупа с толкова много номинации - за дебюта на Красимир Василев и режисурата на Иван Добчев във "Възвишение", за музика, майсторско техническо изпълнение и сценография на "Дисни трилър" и за драматургичен текст на "Глас" на Елена Алексиева. Награденият режисьор на култовия спектакъл Иван Добчев, който не успя да присъства на награждаването казва - "дължа всичко това на опожарения пловдивски театър, за чието возкресение и возвисение давам тази награда".ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.