БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 26 март
26 March 2014 - 6:52:16

С крими заглавие от първа страница ни посреща Марица – Мокра поръчка за таксиметров бос. Пловдивски бизнесмен се размина на косъм от смъртта, след като вчера в първите часове на деня е бил напнаднат от двама маскирани мъже, въоръжени с ножове и метални палки, разказва вестникът. Наемниците са причакали Радослав Керанов пред дома му на бул. „Източен” и се опитали да го ликвидират. Предприемачът, който обаче е бивш боксьор, оказал яросна съпротива, успял да събори двамата на земята, а в схватката ранил единия с нож. Минути след като наемниците изчезнали, на място пристигнали няколко полицейски патрула, тъй като съсед се е обадил на 112, четем подробностите за екшъна в Марица.

Над 3200 подписа са събрани за отрицателно време в защита на маршрутките в Пловдив, съобщава изданието. Пътниците са разтревожени, че договорът за обслужването на 10-те линии изтича и в община Пловдив се обсъжда вариантът за съкращаване на маршрутките. Не сме правили подобни изявления, казва пред Марица ресорния зам.кмет Александър Държиков, който научил за подписката от репортера на вестника.

С 500 милиона разкрасяват Пловдив, е водещата тема в Твоят ден. Парите ще бъдат вложени през следващите три години по проекти за облагородяване на града, пояснява изданието. Предвижда се възстановяването на 14-метровата средновековна кула на знаковото за Пловдив Небет тепе, уточнява Твоят ден.

Отново към Марица – ВиК аварии блокират трафика в центъра. Пак къртят нов асфалт заради стари водопроводи. Вестникът разказва за това как стар водопровод се е пробил за втори път в рамките на няколко дни по бул. „Цар Борис Трети” Обединител вчера преди обед. Това наложило разбиването на асфалтовата покривка, положена през 2012 година, като тогава не са сменени тръбите на ВиК с аргумент, че няма проблем, четем в Марица.

В изданието намираме и репортаж за Античната базилика пред католическата катедрала Св. Лудвиг. На разграден двор без стопанин прилича националният паметник на културата в началото на бул. „Княгина Мария Луиза”, посочва вестникът и разказва как промените в собствеността са изгонили инвеститор, представил проект за експонирането на антиките и облагородяването на терена.

В Марица намираме и репортаж за готвен протест от жителите на пловдивското село Болярина. Те зеплашват да легнат пред камионите и да блокират движението по магистралата, ако в селото бъде отворена кариера за добив на варовици, каквито инвестиционни намерения има пловдивска фирма.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.