БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 24 март
24 March 2014 - 7:35:17

Събирачи на дългове ни крадат личните данни – алармира в. „Марица” и допълва, че колекторските компании се движат по ръба на закона. Фирми, които изкупуват дългове, атакуват бизнесмени с предложения за закупуване на бази данни – са съобщили потърпевши пред изданието. Изкусителните, но абсолютно незаконни оферти, се отправят към собственици на автосервизи, компании, които търгуват с телефони и СИМ-карти, спортни клубове, където членството изисква предоставяне на лична информация, доставчици на интернет и телевизия и много други. „Всяка седмица получавам поне по две обаждания с оферти да продам базата с данни на клиентите си. Аз имам малък автосервиз и цената, която ми предлагат, варира между 200 и 300 лв” – твърди пловдивчанинът Стоян Господинов, който е категоричен, че не е длъжник и не е предоставял на никого личните си данни. Колекторските компании правят и масирани атаки по интернет. Те се прочуха като „рекетьори с вратовръзки” и услугите им се ползват от мобилни оператори и банки. Тънкият момент тук е, че компаниите, които продават дълговете си, много често не уведомяват за цесията клиентите си нито в писмена, нито в устна форма. Адвокат Милен Михайлов от Центъра за човешките права коментира, че получават десетки сигнали от граждани за злоупотреби и телефонен тормоз от страна на събирачите.

Сводник с такси се размаза в „Кючука” – съобщава „Марица”. Бруталната катастрофа в пловдивския кв. „Кючук Париж” изпрати в реанимация 27-годишен пловдивчанин и спътницата му. Като по чудо жертви няма. В петък вечерта Йордан Ангелов профучал на червен светофар със 120 км в час, като в колата му се блъснал друг автомобил. Таксиметровите шофьори познават Ангелов не само като свой колега, а и от другото му занимание – сводничество, за което той има условна присъда. Вероятно мъжът е превозвал жрица на любовта до адрес на клиента, когато е станала катастрофата – разбираме от изданието.

Занаятчии пищят от измамници, искат законови промени – пише приложението „Твоят ден”. Самозвани майстори компрометират гилдията – реагира заместник-председателят на Националната занаятчийска камара Димитър Антов в Пловдив. Най-често роми, нарамили чанти с инструменти, дебнели бабите по гробищата и ги лъжели, че ще им направят паметници на починалите близки. Работата им изобщо не била качествена, на всичко отгоре крадели материали от съседни гробове. „Настояваме за законови промени, които да гарантират, че определена дейност може да се упражнява само от хора със съответното майсторско свидетелство. Сега всеки, който си е регистрирал фирма, се провъзгласява за занаятчия” – негодува Антов.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.