БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 21 март
21 March 2014 - 6:51:18

„Кило тротил под колата на адвокат Божикова” – с това заглавие на 1-ва и 3-а страница вестник „Марица” разказва за обезвредената от сапьори адска машина на метри от детска градина на пъпа на града. Месец след като кантората на частния съдебен изпълнител Петко Илиев едва не хвръкна във въздуха, терористи заложиха бомба под автомобила на друг юрист – известната пловдивска адвокатка Евелина Божикова. Около 7 сутринта съседи забелязали голям пакет, от който стърчали жици, под Тойотата на дамата и се обадили на 112. Изданието обяснява подробно за отцепването в района, където около 11.30 пристигнаха сапьори от службата ДОТО, които обезвредиха адската машина. Не съм получавала заплахи, нямам представа кой е поставил взривното устройство, заявява адвокатката и уточнява, че се занимава с дела, в които има замесени сериозни икономически интереси. Според съпруга й – съдия Севдалин Божиков, бивш заместник-правосъден министър, това е трети опит за сплашване към семейството.

Психото пред фалит – лекарите без заплати, няма хапчета за болните, съобщава същият вестник отново от първата си страница. Министерството не е превеждало пари на диспансера от януари, дейността на Центъра за психично здраве в Пловдив може да блокира всеки момент заради безпаричие. Запасите от лекарства могат да стигнат за 10 дни. От януари имахме спестени пари за ремонт на покрива и на помещения, но ги похарчихме за лекарства, храна и отопление. Ние сме на 24-часова спешна помощ, алармира пред „Марица” управителят на лечебното заведение д-р Мариана Господинова.

Пред вестника дава голямо интервю едно от най-популярните лица в строителния бранш в Пловдив – инженер Стоян Сариев, бивш тенисист и собственик на първата частна Английска гимназия в Пловдив. Строителят твърди, че реалната цена на многофункционалната зала Колодрума, която се изгражда в града, е 8 милиона лева и че е време прокуратурата да спука балона с надутите сметки за строителството. Припомням, анонсираните средства за залата достигат до 28-30 милиона лева.

Голямото заглавие на „Марица” е „Броиш 250 лева и ставаш „Бележит пловдивчанин”. В публикацията изданието обяснява, че Академично издателство е завъртяло бизнес с евтини почести. Покана за участие в алманаха са получили десетки личности – родени, живели и творили под тепетата. Едно от висшите училища се е нагърбило със задачата „авторитетно жури да направи класация на най-заслужилите пловдивчани”. Вестникът публикува текста на поканата за участие, както и тарифите към нея, срамно е, гневят се известните лица на града, коментира изданието.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.