БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 19 март
19 March 2014 - 7:36:09

Проверката на Окръжната прокуратура в Пловдив не показа данни за престъпление на кмета на Пловдив - Иван Тотев, след като аудиозаписи с негови изказвания изтекоха в медийното пространство, съобщиха от държавното обвинение. Записът на партийно събрание на ГЕРБ в Пловдив, водено от кмета на града и местен лидер на партията, бе изпратен от неизвестен източник до някои медии на 21 октомври миналата година. В него Тотев обяснява как Общинският съвет на Пловдив взима нарочно незаконосъобразни решения, за да бъдат те връщани от областния управител Вецислав Каймаканов и така той да обира общественото недоволство от нереализирани градски проекти. При проверката на прокуратурата обаче такова нещо не е установено. Заради това е решено да не се образува дело срещу кмета. Според обвинителя разговорът може да се разглежда единствено като поставящ въпроси за нивото на политическата култура и фразеология, за степента на политическо противопоставяне в страната и евентуално за механизма на мобилизиране и стимулиране на партийни активи, обяснява Марица.

Съдът връща Иванка Киркова, бившата началничка на РИО в Пловдив влиза на бял кон в инспектората – гласи челното заглавие на в. Марица. Това е факт след като ВАС е отменил заповедта за уволнението и. Иванка Киркова напусна поста в края на септември след лудо преследване с пратеници на образователното министерство, припомня Марица. Огорчена, тогава тя публикува обръщение към колегите си в мрежата, в което декларира, че не е партийно обвързана, заради което обаче е получила всички проблеми.

Пловдивските утайки от пречиствателната станция ще се карат в Шишманци, селото се вдига на бунт – гласи челното заглавие на регионалното издание Твоят ден. Това е експеримент, така ще се получава и торф. Идеята е при компостиране на утайките влагата рязко да намалее, при което се отделя метан. Крайният продукт може да бъде използван за рекултивация, обяснява директорът на ВиК Пловдив Манол Генов пред този вестник. Ще се използва специален транспорт, който не изпуска нищо по пътя, уверява той. Експериментът стартира от следващата седмица. За тон утайки водното дружество ще плаща на екозавода за преработка на отпадъци по 40 лева. Годишно пречиствателната станция събира по 20 000 тона утайки. Кметовете и хората на околните села Шишманци и Белозем обаче рязко протестират. Започваме подписка, ако утайките застрашават здравето ни, няма да ги допуснем, заканват се кметовете на двете села. Хората протестират, че и сега миризмата от битовите отпадъци на Пловдив не се трае, само утайки ни липсват! В подножието на екозавода пък клетките преливат от боклук, негодуват жителите, разказва Твоят ден.

С 10 стотинки ще поскъпне водата в Пловдив, ако ДКЕВР одобри предложението на ВиК за вдигане на цената – съобщават пловдивските вестници. Предложението е тя да нарасне от 1.10 до 1.20 лв. за кубик, без ДДС. Цената за битови абонати не съответства на разходите, коментира шефът на ВиК Манол Генов. Според него Пловдив е град с по-ниски цени от доста други градове. В Бургас например се плаща 2,50 лева, в Добрич 3,20 лева и т.н. Според данните на дружеството малцинствата в Столипиново дължат 1,8 млн. лева, а останалата част на „Източен” има борч 2,2 млн. лева.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.