БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 17 март
17 March 2014 - 7:35:05

„Готвачките от забавачката с отровата в Асеновград пак са на работа” – съобщава от първа страница в. Марица. Жените отказали да напуснат сами въпреки натиска на общината и продължават да готвят на малчуганите в детска градина „Слънце”, където преди няколко дни на 127 деца бе сервирано мляко, замърсено с миша отрова. Изданието припомня, че в петък директорката на градината Лидия Захариева и готвачките от кухнята са били извикани в градската управа с предложен избор – да напуснат сами или ще бъдат дисциплинарно уволнени. Директорката подаде оставка, но останалите са отказали. Същият сценарий се е разиграл през 2007 година, когато в салатата на децата бе открита бактерия ешерихия коли, кухнята бе затворен а за месец, но след ремонт заработи отново, продължава Марица. Сега се търси изкупителна жертва, но не се интересуват от корените на проблема, като всяка от страните си прехвърля отговорността, коментира пред вестника служител от детската градина.

Община Пловдив има безспорни доказателства за Чифте баня и другите имоти, за които претендира мюфтийството – гласи челното заглавие на регионалното издание Твоят ден. Според екипа юристи на градската управа доказателствата им са железни и ще оборят тезата на ищците, тъй като материалите са от Централния държавен архив в София и от НБ „Иван Вазов” в Пловдив. Мюфтийството разчита на свидетели, а ние на неопровержими автентични документи, твърди заместник-кметът Димитър Кацарски, като обаче отказва повече информация за да не се дават козове на противниковата страна, изтъква Твоят ден. Делото продължава на 14 април.

Телефон спаси пловдивчанка на косъм от смъртта, след като отвързано куче я нападна – пише в челната статия на в. Марица. 68-годишната жена е оцеляла по чудо след жестока схватка с овчарско куче в петък следобед. Драмата се разиграла в района около ЖК „Южен полъх” в пловдивския квартал „Кючук Париж”. Бившата медицинска сестра отивала на ранчото си да сади дръвчета, когато огромното куче се нахвърлило върху нея, разкъсало дрехите и и я изпохапало. Чиста случайност е спасила жената от сигурна смърт - песът изведнъж задъвкал закачения около кръста и джиесем и се отклонил достатъчно, колкото да се притекат на помощ други хора с пръти и колове. Кучето нападнало и единия от спасителите. Жената е сигурна, че отвързаната овчарка е от близкия краваник. Екип на Марица наистина е открил кучето на това място, но този път било вързано за фургон. Стопанинът не е бил открит.

Голямото пролетно чистене на Пловдив започва от днес, за Великден градът светва – съобщават още местните вестници. Плътното измиване обхваща всички градски булевради и улици. Централните пътни артерии ще се мият вече всеки ден, улиците втора категория – два пъти семично, а тези от трета категория – по веднъж на 7 дни. Миенето ще започва от 3 часа след полунощ, за де не се пречи на натоварения сутрешен трафик. Общинското предптриятие „Чистота” ще използва два метода – пръскане с дюзи от мощни машини и водна струя с маркуч на ръка, което е най-ефективния способ, изтъква Твоят ден.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.