БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 14 март
14 March 2014 - 7:27:54

И кучетата тръгнаха на данъчен туризъм, пише вестник „Марица”, като уточнява, че собственици на домашни любимци умишлено ги регистрират в съседни общини, за да спестят от таксата за притежаване на куче. За 2014-а година размерът й в Пловдив е 30 лева. Година по-рано т. нар. данък куче беше 50 лева, но с решение на общинския съвет падна с 20 лева. Крайният срок за заплащането на таксата е 31 март. В близките до Пловдив общини обаче данъкът е в пъти по-малък. В селата на Община Марица регистрационната такса за куче е 4 лева на година. В тази община завеждането на домашните любимци в регистър е едва от миналата година. Собствениците на кучета в селата от Родопската яка пък трябва да плащат по 2 лева на година за домашния любимец, сочи проучването на „Марица”.

„Вадят партийните клубове на светло” е заглавието, с което същият вестник разказва за решенията от вчерашната общинска сесия в Пловдив, като с малко заглавие съобщава „Дадоха безвъзмездно 35 декара на клуб по лека атлетика на Атанас Търев. Всички политически партии, сдружения и фондации, които ползват общински имоти, ще бъдат вкарани в регистър, достъпен за гражданите. Това е съобщил на сесията заместник-кметът Димитър Кацарски по повод предложение на съветничката Дани Каназирева. Градската управа приема да има повече прозрачност в управлението на общинската собственост. Мотивът на съветничката е, че партии, фондации и сдружения плащат наем на общински помещения по най-евтината тарифа – символичните 50 стотинки на квадрат, който важи дори и за суперцентъра на Пловдив, където търговците броят по 7-8 лева на квадрат. В момента партиите държат около 60 клуба, разказва изданието.

На първа страница то публикува едра снимка на доскорошния шеф на футболния клуб „Локомотив Пловдив”, който е и общински съветник от ГЕРБ, Атанас Узунов. На вчерашната сесия той заяви пред колегите си, че уволнението му от клуба е политическо и е недостойно за една демократична държава. Узунов няма да съди ръководството на Локомотив, за да не пречи на отбора. Футболен е и водещият материал на днешната „Марица” – голямото заглавие е „Цветан Василев взе „Ботев” на мушката. В публикацията вестникът описва, че Василев реагира остро на слабата игра и загубата от Левски. По-малко от денонощие след поредната слаба продукция на чужд терен на суперскъпата селекция на треньора Станимир Стоилов, Василев реши да глоби публично спортно-техническото, административното ръководство и футболистите с безпрецедентно обръщение в медиите. Санкциите могат да се считат като жълт картон преди изгонване на наказаните, коментира вестникът.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.