БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 13 март
13 March 2014 - 7:57:55

Бойкот в скандалната детска градина „Слънце”, родителите на 50 деца ги спряха от забавачката, директорката мисли за оставка – с това заглавие „Марица” информира, че детската градина в Асеновград, където завчера гръмна скандалът с миша отрова в млякото, е останала полупразна вчера. Майките и бащите на малчуганите са притеснени и предпочитат да ги оставят вкъщи. Нито едно от 127-те деца, които предния ден бяха под наблюдение, не се е оплакало през нощта, уверява изданието. Директорката на забавачката Лидия Захариева заяви, че ще изчака резултатите от всички назначени проверки и изследвания след инцидента. Ако се докаже вина на лица от персонала, ще търся отговорност по реда на Кодекса на труда, каза Захариева. И допълни, че самата тя обмисля и варианта да подаде оставка при доказване на виновна небрежност.

Даваме пари от спортния бюджет за кучета – с това челно заглавие отново „Марица” съобщава, че шест хиляди лева от бюджета на общината за спорт ще отидат за организирането на две изложби за кучета. Мероприятията са включени в календара на Пловдив, който тази година е европейски град на спорта. Разпределението на средствата ще бъде гласувано на днешната сесия на на Общинския съвет. „Няма къде другаде да поставим тези прояви, не са нито в културата, нито в младежките дейности, обяснява пред вестника аномалията заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков. Целият спортен бюджет е 670 000 лева, от тях 315 400 са за спортния календар. Съветникът от стрелковия клуб „Тракия” Камен Шишманов пък алармира, че за двама олимпийци от клуба няма заделени никакви средства от олимпийското звено, чието перо е на стойност 17 500 лева.

За регионалната притурка на Труд и 24 часа – „Твоят ден” водеща тема е подялбата между общината и 36-има реститути на сградата на бившия Детмаг „Снежанка” в центъра на Пловдив. 22-годишната сага приключи вчера със споразумение в съда между кмета Иван Тотев и реститути от 7 държави на 4 континента. Сред тях са братята Гьока и Димитър Хаджипетрови, пише изданието. То уточнява, че градската управа взима от емблематичния соцмагазин 59%, които се равняват на 1070 кв. м. Тя поема ангажимента да изчисти и ремонтира обекта на ул. „Райко Даскалов”, който от десетилетия е запуснат и отвътре изглежда като гробница. Отдаваме обекта на световна верига, няма да го продаваме, категоричен е пред „Твоят ден” кметът Иван Тотев.

Тревожна констатация има на първата страница на вестник „Марица” – Стенописът на Йоан Левиев в бившия Синдикален дом е унищожен. Няма и следа от живописната картина, сътворена от ръката на един от най-големите художници. Това е заявил заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов пред бялата стена на обновения Градски дом на културата. Нищо от фреската не е останало след неколкогодишния ремонт на сградата. Тепърва юристите на общината ще търсят отговорните за съсипването на една монументална творба. А художници и роднини на Левиев ще умуват, възможно ли е двете парчета от проекта, изпълнен върху шперплат, да бъдат подобаващо експонирани пред зрителната зала, съобщава вестникът.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.