БНР Портал

Радио Пловдив

ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ

Вестниците в Пловдив на 12 март
12 March 2014 - 7:37:38

Изчезнали са милион и 200 000 лева за въздуха на Пловдив – излиза с едро челно заглавие в. Марица. Става дума за европейски пари, отпуснати на общината за екология - те обаче липсват и за тях въобще няма заприходяващи документи, твърди пред вестника известният пловдивски адвокат и правозащитник Михаил Екимджиев. Скандалният факт е изплувал от съдебно-счетоводната експертиза, която трябва да бъде представена днес в Смолянския окържен съд, където в крайна сметка бе прехвърлено делото за мръсния въздух на Пловдив. Оказва се, че 5 милиона лева е получила градската управа по фонда „Козлодуй” , предназначени за серия екологични мерки, с основната цел пловдивчани да дишат по-чист въздух, пише Марица. Счетоводни документи за какво са изхарчени въпросните милион и двеста хиляди от тях обаче липсват, алармира адвокат Екимджиев. Той обявява, че най-вероятно ще сезира прокуратурата за безстопанственост, но първо ще изчака отговорите на общинските юристи, което те трябва да сторят днес в съделната зала, обобщава този вестник.

Куп придобивки получиха пловдивските общинари с подписания вчера нов КТД – съобщава регионалното издание Твоят ден. Съгласно него чиновниците ще получават средна заплата от 750 лева и 25 дни сигурен годишен отпуск. Отделно по 250 лв. ще взема всеки от тях за служебно облекло. Извънредният труд се плаща с 50 процента повече, а в празнични дни надницата е двойна. При пенсиониране всеки общинар ще получава още една заплата върху предвидените от КТ две възнаграждения. Ако пък има над 10 години стаж в сектора, ще му се броят накуп седем, вместо шест заплати. Пловдивският шеф на КТ „Подкрепа” Атанас Кръстев не скрива, че условията на труд в общината са несравнимо по-добри от редица сфери в частния сектор, между които зее огромна разлика, пише Твоят ден. Текучеството в градската управа не е познато, иронично отбелязва изданието. Мнозина от служителите там дори се оплакват, че никой не напуска, защото придобивките не са за подценяване. Освен всичко друго, по закон те получават и три пъти годишно до 200 лева допълнително материално стимулиране, добавя Твотя ден.

Кметът на „Централен” Райна Петрова глоби EVN със 118 хил. лв. Санкцията е наложена на на пишман майстори от "Топлофикация” затова, че не са възстановиликачествено и в срок пътната настилка по време на ремонти. С тези средства, а също така и с парите от гаражите тя ще ремонтира улици и тротоари, ще прави фитнеси и площадки, включително и на ул. „Върховръх”, изтъква дословно в. Марица.ОЩЕ ОТ ВЕСТНИЦИТЕ В ПЛОВДИВ
  Вестниците в Пловдив на 22 април
  Вестниците в Пловдив на 17 април
  Вестниците в Пловдив на 16 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 14 април
  Вестниците в Пловдив на 11 април 2014 г.
  Вестниците в Пловдив на 10 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 9 април
  Вестниците в Пловдив на 8 април
  Вестниците в Пловдив на 7 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 4 април
  Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 2 април 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 1 април
  Вестниците в Пловдив на 31 март
  Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 27 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 26 март
  Вестниците в Пловдив на 25 март
  Вестниците в Пловдив на 24 март
  Вестниците в Пловдив на 21 март
  Вестниците в Пловдив на 20 март 2014 година
  Вестниците в Пловдив на 19 март
  Вестниците в Пловдив на 18 март
  Вестниците в Пловдив на 17 март
  Вестниците в Пловдив на 14 март
  Вестниците в Пловдив на 13 март
  Вестниците в Пловдив на 12 март
  Вестниците в Пловдив на 11 март
  Вестниците в Пловдив на 10 март 2014 година

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.