БНР Портал

Радио Пловдив

Чети Новините, Слушай Радио Пловдив...

Общината контраатакува Батаклиев с иск за 1 230 000 лева
22 April 2014 - 13:51:03
ОБНОВЕНА: 16:19:58

Собственикът на фирма „Градски транспорт” Ангел Батаклиев загуби на последна инстанция дело срещу Община Пловдив в размер на 300 хиляди лева, съобщи за Радио Пловдив шефът на дирекция „Правна” Илиян Иванов. Става въпрос за частичен иск от общо 10 милиона лева. По думите на Иванов, по този начин се елиминира възможността Батаклиев да съди градската институция за обезщетение по цялата сума на иска от 10 милиона лева.

Припомням, че на предишните две инстанции- Апелативен и Окръжен съд –Пловдив делото беше спечелено от Община Пловдив. Искът беше заведен чрез фирма "Транс сити", с която Батаклиев приватизира преди години "Градски транспорт. Претенциите на ексчервения общински съветник бяха, че не е знаел за окаяното състояние, в което се намирала фирмата, която купува, установена е липса на около 46 автобуса, а състоянието на контактна тролейбусна мрежа е лошо.

На 20 май, 2013 година Окръжен съд Пловдив обяви в неплатежоспособност фирма "Градски транспорт" АД и откри производство по несъстоятелност. Последва поредния „спасителен” ход от страна на Батаклиев.

Фирма "Транс сити", изпълнителен директор на която фирма е самият той, формира задължения към "Градски транспорт" АД с мажоритарен собственик Ангел Батаклиев в размер на над 6 млн.лв и се нареди на второ място като кредитор след НАП.

Предстои обявяването в несъстоятелност и на "Транс сити", каза още Илиян Иванов. Като част от списъка с кредитори на дружеството, Община Пловдив ще претендира за 1 милион и 230 хиляди лева, която сума фирмата дължи на градската институция, уточни той.

Автор: Искра КойчеваКоментари (0)

Име
E-mail (Няма да се публикува)
Заглавие
Коментар
;-) :-) :-D :-( :-o :-O B-) :oops: :-[] :-P

 

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.