БНР Портал

Радио Пловдив

Чети Новините, Слушай Радио Пловдив...

Пловдив получи първите 14 милиона лева от мегатранспортния проект
22 April 2014 - 13:33:13

Община Пловдив получи одобрение за авансово плащане за Транспортния проект в размер на 14 млн лева, съобщи кметът Иван Тотев. Средствата, които ще бъдат изплатени до няколко дни, ще се усвояват в изграждането на 48 км велоалеи.

В края на миналата седмица стана известен победителят във финалната процедура на Транспортния проект на Пловдив - Консорциум Пловдив – Интелигентни системи. Етапът обхваща изграждане на системата за управление на градския транспорт, подмяната на 57 светофарни уредби и изграждане на Център за градска мобилност.

Тотев обаче уточни, че две от фирмите подали документи за участие в конкурса – „Сарко” и „Сименс” са подали жалби в Комисията за защита на конкуренцията, което спира изпълнението на проекта. Крайният срок за обжалване на резултата изтича утре.

Според Тотев обаче независимо от забавянето, проектът върви много добре и в съответствие с графиците, предвиждащи подобни хипотези. Крайният срок за изпълнение на Транспортния проект е 31.12.2015 г., а общата му стойност – 44 млн. лв.

Автор: Веселина ПееваКоментари (0)

Име
E-mail (Няма да се публикува)
Заглавие
Коментар
;-) :-) :-D :-( :-o :-O B-) :oops: :-[] :-P

 

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.