БНР Портал

Радио Пловдив

Чети Новините, Слушай Радио Пловдив...

Отварят Малката базилика през май
22 April 2014 - 12:26:04
ОБНОВЕНА: 17:31:37

Държавата предостави за управление на Община Пловдив Малката базилика на бул. „Мария Луиза”. Кметът Иван Тотев уточни, че след решението на Министерския съвет от преди две седмици договорът с министъра на културата Петър Стоянович бе подписан тази сутрин.

Още днес всички екскурзоводи ще преминат през специално обучение на тема Малката базилика, която предстои да бъде включена от началото на май в туристическите маршрути като знаков за Пловдив обект, заяви Тотев.

Той изрази увереност, че обектът ще се превърне в един от най-посещаваните, но уточни, че за него няма да бъдат формирани допълнителни нови такси за вход, а ще бъдат въведени утвърдените вече от него цени за посещение на Античния театър - за индивидуални посещения - 5 лв, за групови – 3 и безплатен вход за ученици през двата почивни дни.

Още на предстоящата сесия на ОбС в четвъртък се очаква съветниците да гласуват увеличението на щатния състав на Културен институт Старинен Пловдив с 9 бройки, които ще отговарят за Малката базилика и Римския стадион като уредници.

Очаква се реконструкцията на Римския стадион да бъде финализирана до средата на май и обектът да отвори врати за посетители, подчерта още кметът Иван Тотев.

Автор: Веселина ПееваКоментари (0)

Име
E-mail (Няма да се публикува)
Заглавие
Коментар
;-) :-) :-D :-( :-o :-O B-) :oops: :-[] :-P

 

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.