БНР Портал

Радио Пловдив

Чети Новините, Слушай Радио Пловдив...

Пловдив отново става "Сцена на кръстопът"
3 September 2013 - 13:29:41
ОБНОВЕНА: 7:58:34

23 представления са включени в програмата на 17-ото издание на театралния фестивал “Сцена на кръстопът” тази година. Форумът се открива на 10 септември и ще продължи до 23 септември, като основно спектаклите ще се играят в Градския дом на културата „Борис Христов”, а камерните постановки ще се състоят на Камерната сцена на Драматичния театър. Причината за това е пожарът, който нанесе трайни щети на сцената на Драматичния театър.Фестивалът трябваше да бъде закрит с хитовото представление на Народния театър „Веселите уиндзорки”, но то няма да се играе, тъй като в Дома на културата няма въртяща сцена, каквато изисква спектакълът. Така форумът ще бъде закрит с постановката на Театър 199 „Хората от Оз”.

И тази година селекцията на спектаклите е направена от артистичния директор на феста Стефан Данаилов. „Това издание беше белязано с пожара на сцената, което създаде тревоги ще го бъде ли фестивалът, или не. Радвам се, че и тази година този форум ще се случи” – заяви Стефан Данаилов.

„На свършване са вече билетите на хитовите спектакли „Декамерон” и „Гарванът” – съобщи финансовият директор на феста Димитър Малашинов.

В тазгодишното издание ще има две премиери. Фестът ще се открие с дългоочакваната постановка на Пловдивския театър „Възвишение” по едноименния роман на Милен Русков. За първи път пред зрителите ще се играе и спектакълът „Речта на селския крал” – драматургичен дебют на поета и писател Румен Леонидов.

Автор: Стоян ТерзиевКоментари (0)

Име
E-mail (Няма да се публикува)
Заглавие
Коментар
;-) :-) :-D :-( :-o :-O B-) :oops: :-[] :-P

 

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.