БНР Портал

Радио Пловдив

Чети Новините, Слушай Радио Пловдив...

"Сцена на кръстопът" твърдо стартира в Пловдив на 10 септември
26 August 2013 - 11:24:52
ОБНОВЕНА: 11:25:51

Две премиери и цели 23 заглавия включва програмата на 17-тата „Сцена на кръстопът”, съобщава официалният сайт на инициативата. Въпреки екстремните обстоятелства заради инцидента в голямата зала на Драматичен театър Пловдив, есенен фестивал ще има.

Откриването е на 10 септември от 19 часа в залата на Дома на културата „Борис Христов” с премиерата на спектакъла „Възвишение”. Целият екип на Драмата е впрегнат да възстанови представлението и декора, за да отговори на очакванията на публиката си. Другото премиерно заглавие в програмата на фестивала е „Речта на селския крал” от Румен Леонидов – копродукция на Сатиричния театър и ДКТ „Иван Димов”-Хасково.

Три са международните гостувания – в Пловдив идва Киевският академичен театър за драма и комедия на левия бряг на река Днепър със спектакъла „Дните отлитат с вятъра”, ще гледаме и представленията на Театрална къща-Прага („Другата смърт на Жана Д`Арк”) и Мало театро-Будапеща („Зебра”). Две вечери са посветени на музиката и театъра – на 16 септември е спектакълът „Едит Пиаф” на Мария-Елена Инфантино и Георги Славчев, а на 23 – празникът е с изпълненията на Мая Новоселска и Антони Дончев. И двете събития са предвидени на Камерната сцена на Драматичния театър.

Богата съпътстваща програма ще зарадва гостите на фестивала. На пиратския кораб от спектакъла „Островът на съкровищата” ще има демонстрации на учениците от специалност „Грим и перуки” в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, както и ревю на ренесансови костюми. В двора на театъра ще се играе спектакълът „Ла” на Рашко Младенов и Константин Цеков от ФСБ. Уъркшоп ще води актьорът Валентин Танев. Мотото на тазгодишната „Сцена на кръстопът” е „Театъра: Хоризонта”.

Автор: Радио ПловдивКоментари (0)

Име
E-mail (Няма да се публикува)
Заглавие
Коментар
;-) :-) :-D :-( :-o :-O B-) :oops: :-[] :-P

 

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.