БНР Портал

Радио Пловдив

ЕМИСИИ НОВИНИ

Емисия новини на 22 април в 16 часа
22 April 2014 - 15:58:14

Започна поставянето на електронни гривни на осъдени

Руският премиер определи западните санкции като примитивен път към задънена улица

Съкращения в "Български пощи" няма да има, заяви заместник-министърът на информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Той добави, че там, където има дублиране на дейности и функции, дружеството ще се освобождава от тях, за да бъде по-ефективно и да стои много по-добре на пазара. Синдикатите преговарят с мениджмънта на компанията за нов колективен трудов договор и по думите на Тодоров между страните няма противоречия. Основните синдикални искания винаги са били съсредоточени към подобряване условията на труд, подобряване на размера на възнагражденията и различни социални придобивки и с един добър тон, конструктивен диалог между двете страни, ще се подпише нов колективен трудов договор, каза заместник-министърът Тодоров.

Започна поставянето на електронни гривни на правонарушителите, информират от министерството на правосъдието. Двамата човека, на които вече са поставени тези гривни са осъдени за шофиране в нетрезво състояние и без свидетелство за управление. Поставянето на електронните гривни е в изпълнение на проект на стойност почти 599 хиляди евро. Целта на иновативния проект е внедряването на системата за електронен мониторинг, като се предвижда за две години електронното наблюдение да обхване 180 правонарушители - осъдени на пробация или условно предсрочно освободени. Устройствата могат да бъдат поставени само на хора, които са изразили доброволно писмено съгласие за това.

Мъж, направил опит за убийство, е задържан от служители на Районно управление „Полиция”-Пазарджик, съобщиха от Областната дирекция на МВР Пазарджик. Престъплението било извършено половин час след полунощ във ферма за отглеждане на телета, намираща се в местност край пазарджишкото село Ивайло. Между работещите там 60-годишен мъж от село Пищигово и 51-годишен мъж от Пазарджик имало стара вражда, която се задълбочила. В резултат по-възрастният издебнал опонента си във фургона на фермата и докато спял, му нанесъл удари с брадва в областта на главата. Нападнатият получил фрактура на черепа и той бил транспортиран по спешност в пловдивска болница с опасност за живота. На мястото били изпратени екипи на Районно управление „Полиция”-Пазарджик, които задържали нападателя и иззели оръжието на престъплението.

Вицепрезидентът Джо Байдън заяви в Киев, че на Русия остава съвсем малко време, за да постигне напредък по ангажимента си на срещата в Женева миналата седмица да помогне за деескалиране на кризата в Украйна. Вицепрезидентът на САЩ призова Русия да изтегли войските, които е разположила в близост до украинската граница, да спре да говори и да започне да действа по разоръжаването и изтеглянето от окупирани сгради на проруските сепаратисти в Източна Украйна. Джо Байдън заяви, че бъдещи провокационни действия ще доведат до допълнителни санкции и изолация на Русия.

Русия ще разчита на собствените си сили и ще успее сама да се справи с нелеката ситуация, ако Западът изпълни заканите си за още по-строги санкции. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев, представяйки в парламента отчета на правителството. Той определи западните санкции катопримитивен път, който не води доникъде. Според Медведев Русия ще успее да сведе до минимум последиците от тези ограничения. Правителството е готово приоритетно да защитава икономиката и гражданите от такива неприятелски действия. Според руския премиер в сегашната ситуация отбранителната промишленост не само няма да пострада, но и ще увеличи своите експортни възможности за сметка на нови пазари.ОЩЕ ЕМИСИИ НОВИНИ
  Емисия новини на 22 април в 19 часа
  Емисия новини на 22 април в 17 часа
  Емисия новини на 22 април в 16 часа
  Емисия новини на 22 април в 15 часа
  Емисия новини на 22 април в 14 часа
  Емисия новини на 22 април в 13 часа
  Емисия новини на 22 април в 11 часа
  Емисия новини на 22 април в 10 часа
  Емисия новини на 22 април в 9 часа
  Емисия новини на 22 април в 8 часа
  Емисия новини на 22 април в 6 часа
  Емисия новини на 21 април в 17 часа
  Емисия новини на 21 април в 15 часа
  Емисия новини на 21 април в 10 часа
  Емисия новини на 21 април в 8 часа
  Емисия новини на 20 април в 17 часа
  Емисия новини на 20 април в 15 часа
  Емисия новини на 20 април в 10 часа
  Емисия новини на 20 април в 8 часа
  Емисия новини на 19 април в 17 часа
  Емисия новини на 19 април в 15 часа
  Емисия новини на 19 април в 10 часа
  Емисия новини на 19 април в 8 часа
  Емисия новини на 18 април в 17 часа
  Емисия новини на 18 април в 15 часа
  Емисия новини на 18 април в 10 часа
  Емисия новини на 18 април в 8 часа
  Емисия новини на 17 април в 19 часа
  Емисия новини на 17 април в 17 часа
  Емисия новини на 17 април в 16 часа

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.