БНР Портал

Радио Пловдив

ЕМИСИИ НОВИНИ

Емисия новини на 22 април в 15 часа
22 April 2014 - 14:58:48

Волен Сидеров,Десислав Чуколов и Магдалена Ташева водят евролистата на "Атака"

104 са вече жертвите от катастрофата на южнокорейския ферибот

САЩ предлагат на Украйна помощ от 50 милиона долара

Външният министър Кристиан Вигенин обяви, че резолюцията на Европейския парламент за спиране на проекта за газопровода "Южен поток" не трябва да се преувеличава и е плод на емоционалния израз на евродепутатите за по-бърза политическа и икономическа стабилизация на Украйна.Вигенин коментира, че в България за разлика от други въпроси, по темата за "Южен поток" има единодушие на управляващите и опозицията и той е важен национален проект, който ще гарантира сигурността на гражданите.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите Десислав Чуколов и Магдалена Ташева са в челото на листата на партията за европейските избори. Това стана известно след регистрацията на листата на националистите в ЦИК. На следващите три места са проф. Станислав Станилов, Павел Шопов и Явор Нотев.На практика това е ръководството на партията, заяви Волен Сидеров. По думите му листата е съставена от партийни активисти без външни хора. "Атакистът" е най-точният, най-добрият боец, независимо дали бойното поле е София или Брюксел", коментира той.

Асеновград ще подменя уличните лампи с екологично ЛЕД осветление. За модернизацията общината готви проект пред Националния доверителен екофонд, който отпуска сто процента от необходимите финансови средства, съобщи кметът на общината Емил Караиванов. Предвижда се по този проект енергоспестяващи осветителни тела да бъдат монтирани не само по градските улици, а и във всички села от общината, като освен подмяна на съществуващото ще се изгради и ново улично осветление, където е необходимо. Предимствата на ЛЕД технологията са висока надеждност, по-малко излъчване на топлина, в пъти по-ниско енергийно потребление, дълъг живот на осветителните тела, а също и минимална нужда от поддръжка. Освен в ново улично осветление, община Асеновград ще инвестира близо един милион лева и в поддръжка на около 200 декара паркове, градини, централни градски улици и междублокови пространства.

Жертвите от катастрофата на южнокорейския ферибот вече официално са 104, предаде агенция Франс прес. Още почти 200 пътници остават в неизвестност почти седмица, след като плавателният съд с 476 души на борда потъна в близост до бреговете на Южна Корея. Повечето от пътниците на 6 825-тонния ферибот са били деца в училищна възраст

САЩ предложиха на Украйна нова помощ в размер на 50 милиона долара за икономическата и политическата реформа, съобщи Белият дом по време навизитата в Киев на вицепрезидента Джо Байдън, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. В тази сума влизат 11 милиона долара помощ за произвеждането на президентските избори на 25 май - образоване на избирателите, администрация и надзор. Помощта ще финансира експертни екипи от държавни агенции на САЩ, които ще помагат на Украйна да намали зависимостта си от доставки на руски енергоносители. Други технически съветници ще помагат при борбата срещу корупцията. САЩ също така са предложили 8 милиона долара несмъртоносна военна помощ, включваща сапьорско оборудване, радиостанции и превозни средства.ОЩЕ ЕМИСИИ НОВИНИ
  Емисия новини на 22 април в 19 часа
  Емисия новини на 22 април в 17 часа
  Емисия новини на 22 април в 16 часа
  Емисия новини на 22 април в 15 часа
  Емисия новини на 22 април в 14 часа
  Емисия новини на 22 април в 13 часа
  Емисия новини на 22 април в 11 часа
  Емисия новини на 22 април в 10 часа
  Емисия новини на 22 април в 9 часа
  Емисия новини на 22 април в 8 часа
  Емисия новини на 22 април в 6 часа
  Емисия новини на 21 април в 17 часа
  Емисия новини на 21 април в 15 часа
  Емисия новини на 21 април в 10 часа
  Емисия новини на 21 април в 8 часа
  Емисия новини на 20 април в 17 часа
  Емисия новини на 20 април в 15 часа
  Емисия новини на 20 април в 10 часа
  Емисия новини на 20 април в 8 часа
  Емисия новини на 19 април в 17 часа
  Емисия новини на 19 април в 15 часа
  Емисия новини на 19 април в 10 часа
  Емисия новини на 19 април в 8 часа
  Емисия новини на 18 април в 17 часа
  Емисия новини на 18 април в 15 часа
  Емисия новини на 18 април в 10 часа
  Емисия новини на 18 април в 8 часа
  Емисия новини на 17 април в 19 часа
  Емисия новини на 17 април в 17 часа
  Емисия новини на 17 април в 16 часа

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.