БНР Портал

Радио Пловдив

ЕМИСИИ НОВИНИ

Емисия новини на 22 април в 9 часа
22 April 2014 - 10:06:31

Днес е последния ден за регистрация на партиите в ЦИК за евроизборите

Турция ще внася електричество от България

Великденски концерт на Петър Салчев събира почитателите тази вечер в Първо студио на Радио Пловдив

Днес е последният ден, в който могат да се регистрират листите на кандидатите за евродепутати в Централната избирателна комисия. 22-ри април е и последен ден, в който Комисията може да заличи регистрация за участие в изборите. Според окончателните данни на Комисията 15 партии и 6 коалиции са регистриани за участие в изборите на 25-и май. В 11 ч. партия "Атака" ще внесе листата с кандидатите си за Европейски парламент. Водач е лидерът на партията Волен Сидеров.

След обилните дъждове през почивните дни, подводна река е избила и е прекъснала пътя между Белоградчик и гара Орешец. Десетилетия в този регион не е падал толкова много дъжд на квадратен метър, каза кметът на Белоградчик Борис Николов. По думите му щетите са огромни, като най-голямата е прекъсването на пътя за гарата. Възстановяването му ще струва над 400 -500 хиляди лева. Има поражения и по други пътища от републиканската пътна мрежа. Свлачище разруши гараж и къща в Белоградчик, каза още кметът на града, но уточни, че бедстващи хора няма.

Турция ще внася електричество от България поради продължителното засушаване в страната, съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз. Той подчерта, че силно са намалели водните ресурси в язовирите, особено в Източен и Югоизточен Анадол, което налага да се прибегне до внос на енергия от България. Турция също договори възможността за по-евтин руски газ, доставян по газопровода "Син поток". Освен това Турция и Русия принципно са се съгласили за увеличаване на доставките на природен газ от Русия по тръбопровода "Син поток". Другата посока на турско-руското енергийно сътрудничество е атомната енергетика. Русия ще построи две атомни централи на Турция. Очаква се местната турска промишленост да спечели 16 млрд. долара от двата проекта.

Антиимигрантската Партия на независимостта на Обединеното кралство започна агресивна кампания за предстоящите през май избори за Европейски парламент. Акцията на формацията на Найджъл Фараж бе осъдена като расистка от опозиционните лейбъристи, които водят в проучванията на общественото мнение. Плакати, които предупреждават, че британците са застрашени от 26 милиона европейци, сред които и хиляди българи, търсещи препитание, вече могат да се видят на доста места в Обединеното кралство. Някои от тях показват седнал на улицата работник, който проси, придружен от надпис, че заради политиката на Брюксел трудовите места на британците са заплашени от по-евтина работна ръка от чужбина.
Кампанията, която тепърва ще залее печатни издания и интернет сайтове, е финансирана с милион и половина паунда от бившия спонсор на управляващите консерватори, бизнесменът Пол Сайкс.

Заместник-министърът на отбраната на Русия Анатоли Антонов е заявил, че Съединените щати са отказали да участват в международната конференция за сигурност в Москва на 23-ти и 24-ти май, съобщава Газета.ру. На конференцията ще бъдат обсъдени т. нар. "цветни революции" в постсъветското пространство, включително и в Украйна. Държавният секретар на Съединените щати Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров разговаряха по телефона за ситуацията в Украйна. Джон Кери е настоял Русия да прикани публично проруските сепаратисти да напуснат незаконно окупираните от тях сгради в източната част на Украйна. От своя страна, Лавров е подчертал пред Кери, че правителството в Киев трябва да се въздържа от проява на насилие и да се придържа към задълженията си, установени в Женевското споразумение от 17-и април. Лавров е приканил Кери да повлияе на Киев да не допуска разни луди глави да предизвикат кървав конфликт в Украйна.

Великденски концерт „One ballad night” на един от водещите джазови изпълнители у нас певеца Петър Салчев, тази вечер ще събере почитатели в Първо студио на Радио Пловдив от 19 часа. „Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си” - така синтезирано критиката обобщава облика на проекта, който се роди преди две години в Пловдив и до днес се радва на голяма популярност сред публиката във Варна, Русе, Добрич, София, Бургас.

ВРЕМЕТО
Към 9 часа тази сутрин температурата в Пловдив бе 11 градуса. Днес до обяд в по голямата част от страната ще преобладава слънчево време, на места с намалена видимост. По-късно през деня облачността ще се увеличи, по-значително над Северна България и планинските райони и там на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб. Ще бъде топло с максимални температури между 19 и 24 градуса.ОЩЕ ЕМИСИИ НОВИНИ
  Емисия новини на 22 април в 19 часа
  Емисия новини на 22 април в 17 часа
  Емисия новини на 22 април в 16 часа
  Емисия новини на 22 април в 15 часа
  Емисия новини на 22 април в 14 часа
  Емисия новини на 22 април в 13 часа
  Емисия новини на 22 април в 11 часа
  Емисия новини на 22 април в 10 часа
  Емисия новини на 22 април в 9 часа
  Емисия новини на 22 април в 8 часа
  Емисия новини на 22 април в 6 часа
  Емисия новини на 21 април в 17 часа
  Емисия новини на 21 април в 15 часа
  Емисия новини на 21 април в 10 часа
  Емисия новини на 21 април в 8 часа
  Емисия новини на 20 април в 17 часа
  Емисия новини на 20 април в 15 часа
  Емисия новини на 20 април в 10 часа
  Емисия новини на 20 април в 8 часа
  Емисия новини на 19 април в 17 часа
  Емисия новини на 19 април в 15 часа
  Емисия новини на 19 април в 10 часа
  Емисия новини на 19 април в 8 часа
  Емисия новини на 18 април в 17 часа
  Емисия новини на 18 април в 15 часа
  Емисия новини на 18 април в 10 часа
  Емисия новини на 18 април в 8 часа
  Емисия новини на 17 април в 19 часа
  Емисия новини на 17 април в 17 часа
  Емисия новини на 17 април в 16 часа

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.