БНР Портал

Радио Пловдив

ЕМИСИИ НОВИНИ

Емисия новини на 21 април в 10 часа
21 April 2014 - 10:05:18

В последния почивен празничен ден се засилва контролът на МВР по пътищата

На втория ден на Великден по традиция се провежда литийно шествие в местността Клувията край Бачковския манастир

Кола се вряза в препълнена църква във Флорида и рани повече от 20 души

Очаква се постепенно засилване на трафика към столицата, Пловдив и другите големи градове в страната, съобщиха от МВР. Основният поток прибиращи се автомобили след Великденските празници ще бъде по автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин".
При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили - при пътен възел „Церово" движението ще бъде насочвано по пътя Септември - Виноградец до с. Церово и след това превозните средства ще се включват в магистралата.
От "Пътна полиция" напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Стотици вярващи се включиха в литийното шествие в местността Клувията край Бачковския манастир. По традиция във втория ден от Великденския празник чудотворната икона на Света Богородица се изнася на ръце от манастира и се носи до мястото високо в планината, където се вярва, че е била съхранена по време на османското робство. Това е най-старото литийно шествие, което се прави у нас от 350 години. Вярва се, че изображението на Божията майка е дело на самия апостол евангелист Лука. Игуменът на Бачковския манастир архимандрит Симон потвърди, че тази година от Светата обител ще бъде изнесен оригиналът на чудотворната икона, която бе реставрирана в продължение на около 3 години. Дали реставрацията да продължи, ще бъде решено от Светия Синод след Гергьовден, когато ще бъдат ясни резултатите от специален лабораторен анализ.

Заради свлачище е затворен за движение пътят между Соколовци – Рожен, съобщиха от Областно пътно управление – Смолян. В момента екипи на пътната служба разчистват асфалтовата настилка от падналите скални отломки.

Чужбина:

Кола се вряза в препълнена църква във Флорида точно преди началото на великденския концерт, преминавайки през тухлената стена и помитайки няколко църковни пейки, предаде Асошиейтед прес. Около 20 души са ранени, съобщиха властите. Инцидентът е станал във Втора хаитянска баптистка църква във Форт Майърс миналата нощ, докато вътре имало над 200 миряни, съобщи полицията. Колата е била шофирана от млада хаитянка, която разказала на следователите, че търсела място да паркира, когато спирачките на автомобила й отказали и той връхлетял в сградата. Ранените са откарани в болници в Окръг Лий, като поне трима
от тях са деца.

Прокуратурата на Южна Корея постави под арест още четирима членове на екипажа при разширяването на разследването за потъването на ферибота, довело до няколко стотин изчезнали, смятани вече за мъртви, предаде агенция Yonhap. Прокуратурата съобщи, че на трима офицери и един инженер от преобърналия се ферибот „Севол” им е наложена мярка задържане под стража, след като пред уикенда бяха арестувани капитанът и други двама членове на екипажа. Корабът потъна край югозападното крайбрежие на Южна Корея в сряда с 476 души на борда, повечето ученици на ваканционна екскурзия.
ОЩЕ ЕМИСИИ НОВИНИ
  Емисия новини на 22 април в 19 часа
  Емисия новини на 22 април в 17 часа
  Емисия новини на 22 април в 16 часа
  Емисия новини на 22 април в 15 часа
  Емисия новини на 22 април в 14 часа
  Емисия новини на 22 април в 13 часа
  Емисия новини на 22 април в 11 часа
  Емисия новини на 22 април в 10 часа
  Емисия новини на 22 април в 9 часа
  Емисия новини на 22 април в 8 часа
  Емисия новини на 22 април в 6 часа
  Емисия новини на 21 април в 17 часа
  Емисия новини на 21 април в 15 часа
  Емисия новини на 21 април в 10 часа
  Емисия новини на 21 април в 8 часа
  Емисия новини на 20 април в 17 часа
  Емисия новини на 20 април в 15 часа
  Емисия новини на 20 април в 10 часа
  Емисия новини на 20 април в 8 часа
  Емисия новини на 19 април в 17 часа
  Емисия новини на 19 април в 15 часа
  Емисия новини на 19 април в 10 часа
  Емисия новини на 19 април в 8 часа
  Емисия новини на 18 април в 17 часа
  Емисия новини на 18 април в 15 часа
  Емисия новини на 18 април в 10 часа
  Емисия новини на 18 април в 8 часа
  Емисия новини на 17 април в 19 часа
  Емисия новини на 17 април в 17 часа
  Емисия новини на 17 април в 16 часа

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.