БНР Портал

Радио Пловдив

ЕМИСИИ НОВИНИ

Емисия новини на 20 април в 17 часа
20 April 2014 - 16:44:35

По традиция на връх празника в Пловдив беше раздаден огромен козунак

ДПС регистрира в ЦИК евролистата си

Трима души от украинския град Славянск загинаха при нападение

Днес е Възкресение Христово - Великден, който е най-големият празник за всички християни, наричан празник на всички празници.
Смята се, че възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. През тази година Възкресение Христово съвпада за католици, православни и арменци.
Посрещнахме го с надежда за здраве и благоденствие


Българският патриарх Неофит отслужи празнична света литургия Второ Възкресение в столичния митрополитски храм "Света Неделя". Той отправи пожелание да е светло в душата на българския народ, и в помислите, и в постъпките и с крепка вяра в Христовото Възкресение да живеем всички щастливо.
Главата на българската православна църква бе посрещнат в храма с "На многая лета" и с "Христос Воскресе". На празничното богослужение текстове от Светото евангелие бяха прочетени на различни езици като смисълът е словото Божие и вестта за възкръсналия Христос да достигнат до всички народи, до цялото човечество.

Червени яйца раздаде на вярващите ма Пловдивският митрополит Николай след приключване на богослужението за Второ Възкресение в храма „Света Марина”. Стотици пловдивчани търпеливо изчакаха реда си, за да вземат великденско яйце подарено от владиката. По думите на дядо Николай днешният ден е празник на живота над смъртта и на светлината над тъмнината. Той призова присъстващите да бъдат добротворци и им пожела здраве, щастие и небесно спасение.
.

Великденско утро за децата и техните родители организира пловдивската община. Освен в семейните надпревари децата участваха в конкурс за най- красиво яйце и Яйце – борец, както повелява традицията на Великден. Чуйте как беше обявен победителят и какво казаха тя и нейните приятелки веднага след това:

ЗАПИС
Празникът завърши с масова снимка на сцената пред Общината и с раздаването на пакети с козунак. За направата им са използвани 130 кг брашно, 10 кг мая, 1.5 кг сол, 20 кг захар, 4 кг мазнина, 4 литра яйца и 6 кг стафиди.

Папа Франциск отслужи днес великденска литургия на изпълнения с богомолци ватикански площад "Свети Петър". В традиционното си послание "Урби ет Орби" ("Към града и
към света") Светият отец припомни, че тази година католици и
православни празнуват в един и същи ден Великден.
В словото си Папата призова заинтересованите страни в украинската криза да предприемат "миротворчески инициативи" с "подкрепата на международната
общност", за да се "спре насилието".
Трима жители на украинския град Славянск са загинали тази нощ при нападение срещу един от блокпостовете на града. Още един човек е настанен в болница в тежко състояние. До трагичния инцидент се стигна въпреки сключеното Великденско примирие между Киев и Москва„

На Великден ДПС регистрира листата си за изборите за Европейски
парламент.
Тя е била внесена от смолянския депутат и и 17-ти в
листата на Движението - Мустафа Карадайъ.
ДПС ще участва в предизборната
кампания със слогана "ДПС в Европа. Европа в България!".
Водач на листата е Филиз Хюсменова, след нея са Делян
Пеевски, Неджми Али и Илхан Кючюк.

Шестима младежи са задържани за 24 часа след побой в центъра на Пловдив днес. През нощта на централната улица четири момчета на възраст между 15 и 22 години са били нападнати от група непознати младежи. При сбиването по-тежко е пострадал 15-годишен тийнейджър. Той е настанен в болница със сериозни наранявания. Минути след сигнала, получен на тел. 112, екипи на Второ , Трето и Четвърто РУП са открили и задържали извършителите на побоя. Те са четирама непълнолети на възраст между 15 и 17 години и двама на 26 и на 18 години. Образувано е досъдебно производство като случаят е докладван и на Районна прокуратура – Пловдив.

През нощта над почти цялата стана ще се изясни. В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла или ниска облачност. Минимални температури между 5° и 10°. Утре ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб от изток, югоизток. Максимални температури между 18° и 23°.ОЩЕ ЕМИСИИ НОВИНИ
  Емисия новини на 22 април в 19 часа
  Емисия новини на 22 април в 17 часа
  Емисия новини на 22 април в 16 часа
  Емисия новини на 22 април в 15 часа
  Емисия новини на 22 април в 14 часа
  Емисия новини на 22 април в 13 часа
  Емисия новини на 22 април в 11 часа
  Емисия новини на 22 април в 10 часа
  Емисия новини на 22 април в 9 часа
  Емисия новини на 22 април в 8 часа
  Емисия новини на 22 април в 6 часа
  Емисия новини на 21 април в 17 часа
  Емисия новини на 21 април в 15 часа
  Емисия новини на 21 април в 10 часа
  Емисия новини на 21 април в 8 часа
  Емисия новини на 20 април в 17 часа
  Емисия новини на 20 април в 15 часа
  Емисия новини на 20 април в 10 часа
  Емисия новини на 20 април в 8 часа
  Емисия новини на 19 април в 17 часа
  Емисия новини на 19 април в 15 часа
  Емисия новини на 19 април в 10 часа
  Емисия новини на 19 април в 8 часа
  Емисия новини на 18 април в 17 часа
  Емисия новини на 18 април в 15 часа
  Емисия новини на 18 април в 10 часа
  Емисия новини на 18 април в 8 часа
  Емисия новини на 17 април в 19 часа
  Емисия новини на 17 април в 17 часа
  Емисия новини на 17 април в 16 часа

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.