БНР Портал

Радио Пловдив

ЕМИСИИ НОВИНИ

Емисия новини на 19 април в 10 часа
19 April 2014 - 9:48:44

Велика събота за християнския свят в очакване на Възкресение

Последен ден за регистрация за участие на евроизборите и за консултации за състава на СИК-овете

ЕС готви нови санкции за Русия

Днес е Велика събота. В 23.30 ч. патриарх Неофит в катедралния храм "Св. Александър Невски" ще оглави богослужението за Възкресение Христово - Великден. Негово светейшество ще отправи и пасхално приветствие към православния български народ. На службата ще присъства президентът Росен Плевнелиев. Преди това - около 21ч., в параклиса на Светия синод в София ще бъде донесен Благодатният огън. Той ще пристигне от Пловдив, където ще бъде пренесен от Йерусалим от Пловдивския митрополит Николай.
За поредна година той е определен от Светия синод да вземе молитвено участие в Последованието на слизането на Благодатния огън на живоносния Гроб Господен, което се възглавява от Негово Блаженество Теофил ¬¬¬Трети, патриарх на светия град Йерусалим и на цяла Палестина и светите земи. В делегацията заедно с владиката ще бъде и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, народни представители и бизнесмени, които ще поемат финансовите разходи. На Велика събота, около 18.30 часа, самолетът от Йерусалим ще кацне на Пловдивското летище. Владиката ще донесе невеществения огън, от който духовници и миряни, дошли на аерогарата, ще могат да запалят свещите и кандилата си.

По късно митрополит Николай ще възглави Пасхалното среднощно богослужение в Катедралния храм „Успение Богородично” 23.30 часа, а утре, на Пасха Господня, ще отслужи и последованието на Второ Възкресение в митрополитския храм „Света Марина” от 11 часа.

За осигуряване на нормално транспортно обслужване на хората в Пловдив в нощта срещу Великден ще има извънредни курсове от автобуси на фирмите – превозвачи в градския транспорт. Возилата ще се движат през 30 минути от 23 до 1.30 часа по пет маршрута.

Днес изтича срокът, в който ЦИК регистрира партия или коалиция за участие в изборите за Европарламент, при условие че съдът е отменил обжалвано решение за отказ за регистрация на партията или коалицията. За последен ден ЦИК извършва и промени в състава на регистрирана коалиция, както и при включване на нови партии в състава на коалицията.

До днес районните избирателни комисии формират единните номера на избирателните секции в районите си. Днес изтича срокът, в който данните за автоматизираното отпечатване на избирателните списъци - част Две, се предават от кметовете на общините на служба "ГРАО". Съботата е последен ден, в който при кметовете на общините се провеждат консултации за съставите на секционните избирателни комисии.

Европейският съюз вече е подготвил нов пакет от санкции срещу Русия. Това съобщи в интервю за полско радио европейският комисар по бюджета Януш Левандовски, предаде ИТАР-ТАСС. Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи, каза еврокомисарят, но подчерта, че още няма право да говори за тях. "Така или иначе, по-добре би било да минем без санкции, защото Европа излиза от криза и всеки натиск върху икономически интереси усложнява този процес", заяви Левандовски. Брюксел прави всичко възможно още в началото на май към Украйна да тръгнат първите средства от макроикономическата помощ на ЕС за Киев, възлизаща общо към 1 милиард и 610 милиона евро, каза еврокомисарят. Възможно е през май-юни на Украйна да бъдат отпуснати и пари по линия на политиката на добросъседство, добави той.

времето над Западна и Централна България ще остане облачно и дъждовно. Над Източна ще бъде предимно слънчево, но главно в следобедните часове и през нощта ще има увеличения на облачността и на места ще превали слаб дъжд. Южният вятър в източната половина от страната временно ще се усили. Максималните температури ще са в доста широки граници – от 6-7° в Югозападна България, до 17-18° в Източна. За Пловдив и Пазарджик 14, Смолян 9.ОЩЕ ЕМИСИИ НОВИНИ
  Емисия новини на 22 април в 19 часа
  Емисия новини на 22 април в 17 часа
  Емисия новини на 22 април в 16 часа
  Емисия новини на 22 април в 15 часа
  Емисия новини на 22 април в 14 часа
  Емисия новини на 22 април в 13 часа
  Емисия новини на 22 април в 11 часа
  Емисия новини на 22 април в 10 часа
  Емисия новини на 22 април в 9 часа
  Емисия новини на 22 април в 8 часа
  Емисия новини на 22 април в 6 часа
  Емисия новини на 21 април в 17 часа
  Емисия новини на 21 април в 15 часа
  Емисия новини на 21 април в 10 часа
  Емисия новини на 21 април в 8 часа
  Емисия новини на 20 април в 17 часа
  Емисия новини на 20 април в 15 часа
  Емисия новини на 20 април в 10 часа
  Емисия новини на 20 април в 8 часа
  Емисия новини на 19 април в 17 часа
  Емисия новини на 19 април в 15 часа
  Емисия новини на 19 април в 10 часа
  Емисия новини на 19 април в 8 часа
  Емисия новини на 18 април в 17 часа
  Емисия новини на 18 април в 15 часа
  Емисия новини на 18 април в 10 часа
  Емисия новини на 18 април в 8 часа
  Емисия новини на 17 април в 19 часа
  Емисия новини на 17 април в 17 часа
  Емисия новини на 17 април в 16 часа

Новини

 
 
 
 
Дейности

 
 
 
 
Реклама

 
Радио Пловдив

 
 
 
Радиопрограми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Радио България

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


© 2010 Българско национално радио. Телефон за контакт: 032 - 60 58 58. Designed by BSH

Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector
.